Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου σε Σύνταγμα και Ομόνοια



ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν απόψε, Παρασκευή, τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα προς ψήφιση μέτρα.

Δύο συγκεντρώσεις κατά του πολυνομοσχέδιου θα πραγματοποιηθούν απόψε στην Αθήνα, την ώρα που στη Βουλή θα συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων.

Στις 18:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στις 19:00 η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος θα εκφράσουν την αντίθεσή τους καθώς:

Όπως αναφέρει το μεν ΠΑΜΕ: «Τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα».

Ενώ όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ: Επεκτείνονται στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα.  Το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3%-10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος» δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Εξάλλου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015).



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου