Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ένας στους δύο Νεοδημοκράτες θέλει Μεϊμαράκη



Σημαντικό προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στην υπόθεση της προσεχούς εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης, καθώς περίπου οι μισοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. τον επιλέγουν για την αρχηγία του κόμματος, όπως καταγράφεται από τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 48% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος, έναντι 21% του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8%.

Στο σύνολο των πολιτών, ο Απ. Τζιτζικώστας φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 28% του Β. Μεϊμαράκη. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Κ. Μητσοτάκης είναι στην τρίτη θέση με 14%, ενώ ακολουθεί ο Άδ. Γεωργιάδης με 6%.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της MRB για τη εφημερίδα Real News, το προβάδισμα του κ. Μεϊμαράκη είναι εξίσου υψηλό, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ όσων ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015), ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 48%, με τον κ. Τζιτζικώστα να ακολουθεί με περίπου 20%.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου