Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αναγέννηση λέξη Ελληνική! Εμείς θα αναγεννηθούμε η θα πειραματιζόμαστε με ανίκανες κυβερνήσεις



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η Ελληνικότητα είναι ένα πηγαίο αίσθημα αρχοντιάς αλλά και πίστης στην δημοκρατία στην ισότητα και την διαφάνεια, είναι βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο μας γεμάτη παιδικές εικόνες, ήχους αρώματα, αγιόκλημα, γιασεμιά, είναι μια αίσθηση μαγική που σε πηγαίνει πίσω στο βασικό ένστικτο σου, ασχέτως σημερινών συνθηκών να κάνεις το σωστό.

Η Ελληνικότητα είναι δεμένη με την ιστορικότητα, με την γέννηση της επιστημονικής σκέψης με τους αρχαίους φιλόσοφους με τον Ελύτη : « όμορφη και παράξενη πατρίδα – ωσάν αυτή που ‘λαχε δεν είδα- Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά – Στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά –Κλαίει φιλεί το χώμα, ξενιτεύεται – Μένει στους πέντε δρόμους, αντρειεύεται – Κάνει να πιάσει πέτρα την επαρατά – Κάνει να σκαλίσει, βγάνει θάματα – Μπαίνει σ΄ ένα βαρκάκι, πιάνει ωκεανούς – Ξεσηκωμούς γυρεύει, θέλει τύραννους».

Ελάχιστες χώρες στον κόσμο έχουν το προνόμιο της ιστορικότητας σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.

Ο Έλληνας δεν λυγίζει μέσα σε μια πρόσκαιρη οικονομική κρίση, ούτε και η Ελλάδα που έχει αποδείξει μέσα σε μια πορεία χιλιάδων χρόνων ότι μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες κρατώντας ανέπαφη την ταυτότητα της. Η ικανότητα του Έλληνα είναι να επιβιώνει μέσα από σοβαρές αντιξοότητες (πόλεμος, φτώχεια, σκλαβιά, προσφυγιά) που ποτέ δεν τον λύγισαν, η πλούσια γλώσσα μας, η θρησκεία μας, η ιστορία μας τον κράτησαν αιώνες με σταθερή και αληθινή ταυτότητα που όμοια της δεν έχει άλλο έθνος.

Η κρίση είναι η μαθηματική συνέπεια του να δανείζεσαι να σπαταλάς ασύστολα χωρίς να επενδύεις στο μέλλον σου. Κάναμε τον μπακλαβά απόλαυση και τον εύκολο πλουτισμό αξία και μαγκιά. Ο φιλόξενος και έξω καρδιά Έλληνας εκτός από θύμα του οικονομικού συστήματος θεωρείται πλέον από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και καταχραστής ευρωπαϊκών πόρων.

Έχουμε χάσει την συνείδηση του πραγματικού πολίτη που αντιλαμβάνεται το ποιο είναι το σωστό τι πρέπει να πιστεύουμε και τι πρέπει να ψηφίζουμε!

Όλοι μας είμαστε ένα κομμάτι του Πάζλ για αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας και ειδικά όλα τα κόμματα, η αναζήτηση της γρήγορης και εύκολης λύσης για μια πλουσιοπάροχη ζωή, οι εκλογές διαχρονικά που δωροδοκούσαν με αυτό το όνειρο τους ψηφοφόρους και εμείς που το δεχόμασταν χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή αυτών των παροχών, προσθέσαμε ένα κομμάτι στο πάζλ της σημερινής εικόνας της χώρας μας.

Αυτή η κρίση έφερε σαρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα μας, έκανε όμως και τον Έλληνα πολίτη ποιο προσγειωμένο και απαλλαγμένο από πρόσφατα κακοήθη ένστικτα, τον έκανε σοβαρό να σκέφτεται με λογική για το μέλλον που θέλει αλλά δυστυχώς δεν τον αντιπροσωπεύουν οι κατάλληλοι που θα του δώσουν ένα σίγουρο μέλλον.

 Αυτή η κρίση δημιούργησε θέλω να πιστεύω ένα Έλληνα ηθικό, που θα επιλέγει τους πολιτικούς όχι γιατί θα τον εξυπηρετούν ατομικά αλλά γιατί τον εξυπηρετούν συλλογικά, θα διαλέγει πολιτικούς που δεν θα λένε αυτό που θέλεις να ακούσεις για να σε εκμεταλλευτούν, δεν θα σκέφτονται μόνο την επόμενη ημέρα η την τετραετία, αλλά το πώς θα χτίσουν ένα σίγουρο μέλλον για την Ελλάδα μας και αναφέρω τα λόγια του Κολοκοτρώνη : « Η προκοπή σας και η μάθηση σας να μην γίνει σκερπάνι μόνο δια το άτομο σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας».

Δυστυχώς ούτε αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς έχει την ικανότητα, γιατί την θέληση την είχε δεν ξέρω εάν την έχει ακόμα να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας μας.

Γίναμε φτωχοί σε μια πλούσια και πανέμορφη χώρα, γίναμε οπαδοί του μοιρολατρικού, στεκόμαστε παγωμένοι παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν, δίχως αξίες και δυστυχώς χωρίς να συμφωνούμε μέσα από αυτή την κρίση που μας επηρεάζει όλους μας για το ποιο είναι το σωστό να πράξουμε και το πώς θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αυτά τα  δύσκολα χρόνια ότι με σωστή οργάνωση θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα και δεν θα πάνε χαμένες τόσες στερήσεις στην ζωή μας.
Ξέρετε εμείς οι Έλληνες εκτός από  λάτρες του ήλιου, της θάλασσας, της ζωής, της οικογένειας και του συνανθρώπου μας είμαστε και ικανοί δημιουργοί σαν τον Οδυσσέα και αυτό εάν το αντιληφθούμε θα αλλάξουν πολλά για την χώρα μας.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής ορίζουν την νέα Ελληνικότητα του θάρρους της κοινωνικής ενότητας και της αντίστασης στις εύκολες λύσεις που υπόσχονται λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας τα κόμματα, πρέπει μα σκεφτούμε τι κοινωνία θέλουμε στα επόμενα 20 χρόνια και θεωρώ ότι αυτή η σκέψη επαρκή για να χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε αύριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου