Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα «αλλαγής» στη Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη



Πυρετός κινητικότητας στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Οι «4» οργανώνουν και προετοιμάζουν τις ενέργειές τους προκειμένου να συλλέξουν όσο μπορούν περισσότερους ψηφοφόρους.

Μέχρι στιγμής, ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επιλέξει τη στρατηγική αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, οι άλλοι τρεις «μνηστήρες», πίσω από τα χαμόγελα και τις δηλώσεις ενότητας, έχουν γραμμή αμφισβήτησης του Β. Μεϊμαράκη και χαράσσουν εντελώς διαφορετικές τακτικές από αυτήν του προέδρου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μπορεί μεν να αποφεύγει τη μετωπική με τον κ. Μεϊμαράκη, όμως οι κινήσεις του φαίνεται να επικεντρώνονται στην αποδυνάμωση των ερεισμάτων που έχει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. Το Σάββατο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να την ακούσουν οι πολίτες.

«Η παράταξη μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη θέση μετά από τόσες απανωτές ήττες. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε. Η σημερινή μας συνάντηση, δεν είναι παρά η αρχή της μεγάλης αλλαγής που πρέπει να έρθει. Αλλαγή στη Ν.Δ., αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξής μας για να αλλάξουμε τελικά πρώτα όλοι εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και όλη τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε με υποστηρικτές του στα γραφεία του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και άκουσε τα αιτήματα τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η περίπτωση της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές είναι ένα «περίτρανο» παράδειγμα πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις.

«Εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις , αρκεί να μη βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των συνανθρώπων μας», υποστήριξε και πρόσθεσε πως οι δικαστικές αποφάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων από την εν λόγω επένδυση και δήλωσε ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια των μεταλλωρύχων.

Σύμφωνα με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα περιοδεύει στον νομό Ημαθίας και την Κυριακή στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι στιγμής σχολιάζει αρνητικά όλες τις αναφορές του κ. Μεϊμαράκη -από το εκλογικό ποσοστό της Ν.Δ. μέχρι και την αντιπολιτευτική γραμμή που είχε ακολουθήσει- ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης (που ξεκινάει την περιοδεία του τη Δευτέρα από τις Σκουριές) ετοιμάζεται να υψώσει τους τόνους στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.



Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου