Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν θα τα καταφέρει -Είμαι περήφανος για τη Μέρκελ



Μακριά πλέον από τα κυβερνητικά πόστα, αλλά και από τα φώτα της κομματικής σκηνής, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δείχνει να περιορίζεται μόνο στα συγγραφικά ή πανεπιστημιακά ενδιαφέροντά του, αλλά επεκτείνει τα σχέδια του.

Στο μεταξύ, δεν σταματάει να δίνει συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ όπου δηλώνει αποστασιοποιημένος από τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα φτάνει στο σημείο να προβλέψει ότι το τρίτο Μνημόνιο δεν πρόκειται να επιτύχει.

Στην τελευταία του μακροσκελή συνέντευξη στην Deutsche Welle, σημειώνει ότι θέλει να δώσει το δικό του στίγμα για το μέλλον της Ευρώπης, «μιας Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κατά τη γνώμη του θα αποτύχει και το ξέρει, ενώ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την Ανγκελα Μέρκελ αναφορικά με την στάση της στο προσφυγικό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν  προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης - παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

Στη ερώτηση, «πώς είναι οι σχέσεις σας τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό;», ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει ανταλλάξει κουβέντα  με τον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να αλλάξει. Για την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, ο Γ. Βαρουφάκης «στάζει μέλι», λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ιδιαίτερα περήφανος για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες.  «H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη», υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου