Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Από πλατεία Βικτωρίας… πλατεία μεταναστών: Καραβιές φεύγουν, καραβιές έρχονται..


Όποιο σχέδιο κι αν προωθεί το Ελληνικό Κράτος η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει το άτυπο κέντρο υποδοχής των προσφυγών-μεταναστών, αφού κάθε καράβι που φτάνει στον Πειραιά γεμάτο μετανάστες, οι άνθρωποι καταλήγουν στην πλατεία Βικτώριας

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την πλατεία Βικτωρίας από την χθεσινή «επιδρομή» των 1.500 προσφύγων και μεταναστών. Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια με τους καθαριστές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καθαρίσουν.


Οι μετανάστες χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν αισίως με αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφυγών σε Γαλάτσι και Ελληνικό.


Ωστόσο, οι καθαριστές του δήμου της Αθήνας αφού τελείωσαν με τον καθαρισμό της χθεσινής «επιδρομής» είδαν να φθάνουν νέοι μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας, περίπου 1550.

Οι νέοι πρόσφυγες-μετανάστες, έφτασαν με το Βlue Star 1 από την Μυτιλήνη καταλήγοντας στην πλατεία Βικτωρίας και στην συνέχεια με αστικά λεωφορεία μεταφέρθηκαν στα κέντρα υποδοχής.

Όποιο σχέδιο κι αν προωθεί το Ελληνικό Κράτος η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει το άτυπο κέντρο υποδοχής των προσφυγών-μεταναστών, αφού κάθε καράβι που φτάνει στον Πειραιά γεμάτο μετανάστες, οι άνθρωποι καταλήγουν στην πλατεία Βικτώριας.

Τους μετανάστες μεταφέρουν τμηματικά τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ στα κέντρα υποδοχής, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργούνται προβλήματα καθώς τα κέντρα που υποδέχονται τους μετανάστες έχουν γεμίσει ασφυκτικά μην αντέχοντας άλλους.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου