Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στο εδώλιο ο Πάνος Γερμανός για την υπόθεση των εξοπλιστικών



Ο  επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, της γνωστής αλυσίδας Public, παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα για σκέλος της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι δικαστές αποδεχόμενοι αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου, διατάσσουν να παραπεμφθούν σε δίκη για τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η δικογραφία σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, που ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης - και οι ανακριτές την κατατάσσουν σε αυτές «συμφερόντων Σμπώκου» - της οποίας την διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η επίμαχη εταιρία φαίνεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο.



Πηγή: newpost


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου