Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αναμόρφωση των μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς, ανακοίνωσε ο Παπαγγελόπουλος



«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλήρη ελευθερία να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός στην συύσκεψη

«Η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της Κυβέρνησης» τόνισε ο αναπληρωτής  υπουργός  Δικαιοσύνης, αρμόδιος  για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει αναμόρφωση του συνόλου των ελεγκτικών μηχανισμών στο πλαίσιο της πάταξης της  διαφθοράς.

Στην συνάντηση αυτή, που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, παραβρέθηκαν όλοι οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης φορείς.

Ειδικότερα, συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Δάνης, ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Εμμανουήλ Πλουμής, διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Σταύρος Σταυρόπουλος, διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Ειρήνη Γιαλλούρη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, Σταύρος Ποτουρίδης, προϊστάμενος του ΣΕΔΕ, Δημοσθένης Κασσαβέτης, ειδικός γραμματέας ΣΕΕΔΔ και ο κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, γενικός επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από όλους πλήρη ενημέρωση για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τέθηκαν οι  προτεραιότητες και δόθηκε εντολή να προχωρήσουν όλες οι υποθέσεις, με διαδικασίες εξπρές. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  κατέστησε σαφές σε όσους συμμετείχαν στην εν λόγω σύσκεψη ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλήρη ελευθερία να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές». Όπως τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, βασικός στόχος είναι η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η άμεση επίλυση, από την πολιτική ηγεσία, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Οι συναντήσεις αυτές θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναμόρφωση του συνόλου των ελεγκτικών μηχανισμών καταπολέμησης της διαφθοράς, κατέδειξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου