Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Aντικατάσταση της Κατερίνας Σαββαΐδου με ΦΕΚ




Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων το οποίο δίνει την δυνατότητα στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να παρεμβαίνει στο έργο του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού

Σε διπλή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων προχώρησε η κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα προχώρησε την Πέμπτη στην αποπομπή της γενικής γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ενώ αργά την Πέμπτη το βράδυ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ορίζεται ως αναπληρωτής -της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου, ο Ιωάννης Μπάκας, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- το οποίο δίνει την δυνατότητα στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρεμβαίνει με το πρόσχημα της ενημέρωσης, στο έργο του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού.

Η Kατερίνα Σαββαΐδου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση προαποφασίζει την αποπομπή μου, εξαιτίας της παράτασης που έδωσα επί της απόδοσης φόρων των διαφημίσεων, την ίδια ώρα που μου ζητείται εγγράφως η παροχή παράτασης της απόδοσης του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες για να αντικατασταθεί η ηλεκτρονική υπογραφή Σαββαΐδου από τα εκκαθαριστικά, η εκτύπωσή τους δεν θα είναι διαθέσιμη μέσω του συστήματος Taxisnet. Δεν επηρεάζεται η διαδικασία εκτύπωσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ του 2015 τα οποία ούτως ή άλλως υπογράφονται από τον κ. Μπάκα. Επηρεάζονται όμως εκκαθαριστικά όπως είναι το πιστοποιητικό του ΕΝΦΙΑ, η φορολογική ενημερότητα, τα εκκαθαριστικά εισοδήματος για το έτος 2012 και μεταγενέστερα όπως και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2012-2014.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου