Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Βαριά "καμπάνα" σε 85χρονο Ζώο για την κακοποίηση του σκύλου του



Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" της Δικαιοσύνης σε έναν ηλικιωμένο Ηρακλειώτη, ο οποίος δικαζόταν σήμερα Δευτέρα (19/10) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κατηγορούμενος για
κακοποίηση του σκύλου του. Ο λόγος για έναν 85χρονο - σήμερα - Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να πέταξε το άτυχο σκυλί, ράτσας ροντβάιλερ, σε κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή του Βενιζελείου, προκειμένου να το ξεφορτωθεί, αφού το συμπαθές τετράποδο είχε υποστεί παράλυση στα δυο του πόδια λόγω… ασιτίας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηλικιωμένος έχωσε το σκύλο του μέσα σ' ένα τσουβάλι και τον πέταξε στα σκουπίδια. Για κακή του τύχη, ωστόσο, έγινε αντιληπτός από ένα νεαρό που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα από το σημείο. Ο τελευταίος είπε στον 85χρονο να μην προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να βγάλει τελικά το ροντβάιλερ από τον κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, ο 85χρονος αντί να περιθάλψει το σκύλο του, τον μετέφερε σε άλλο σημείο, σε κοντινή απόσταση, προκειμένου να τον ξεφορτωθεί οριστικά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ωστόσο, και η δεύτερη προσπάθεια του ηλικιωμένου να εγκαταλείψει το ροντβάιλέρ του δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς και πάλι έγινε αντιληπτός από περαστικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν, μάλιστα, τη "Ζωόφιλη Δράση". Μέλη του φιλοζωικού σωματείου έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να περιθάλψουν το σκύλο, ενώ ενημερώθηκαν και οι Αρχές, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη του.

Δυστυχώς, η υγεία του συμπαθούς τετράποδου είχε ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Αφού έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους ανθρώπους του Δημοτικού Κυνοκομείου όπου είχε μεταφερθεί, προκειμένου να σωθεί, υποβλήθηκε τελικά, λίγες ημέρες αργότερα, σε ευθανασία.

Δίκη και καταδίκη

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο. Το "παρών" έδωσε ο γιος του, ο οποίος, εξεταζόμενος από την Έδρα, κατέθεσε ότι ο πατέρας του ουδέποτε κακομεταχειρίστηκε το ροντβάιλέρ του και πως το σκυλί που βρέθηκε στον κάδο απορριμμάτων ήταν άλλο κι όχι δικό του.

Οι ισχυρισμοί του γιου του κατηγορούμενου δεν έπεισαν, ωστόσο, την Έδρα, η οποία, περίπου δυόμισι χρόνια μετά το περιστατικό, έκρινε τελικά ένοχο τον 85χρονο. Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών (ενάμιση έτους) με τριετή αναστολή, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 8.000 ευρώ.


Πηγή : neakriti.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου