Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βραδιά ονείρου & ρεκόρ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ 85-73



Ο Γκιστ σκόραρε με κάθε δυνατό τρόπο, ο Καλάθης «τάιζε» τους συμπαίχτες του με ασίστ και ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Καρσίγιακα με 85-73.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση από το πρώτο λεπτό σκόραραν και από την περιφέρεια και κάτω από το καλάθι, ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ένιωσαν να απειλούνται από τους Τούρκους. Παρ' όλα αυτά δεν έλειψε η ένταση εκτός γηπέδου. Η παρουσία οπαδών της Καρσίγιακα άναψε τα αίματα με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα ενός απ' αυτούς χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των δραστών. Επίσης και μέσα στο ΟΑΚΑ ένα πανό κατά του Κεμάλ Ατατούρκ εξόργισε τους Τούρκους οπαδούς και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με ηγέτη στην οργάνωση του παιχνιδιού τον Καλάθη, που έφτασε τις 11 ασίστ, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στην πρώτη περίοδο και βρέθηκε να προηγείται με 30-15.

Στη δεύτερη η Καρσίγιακα προσπάθησε να μειώσει το σκορ, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, αλλά ο Γκιστ ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας τελικά στους 27 πόντους, κάνοντας και αυτός ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην Ευρωλίγκα.

Ακόμα και στη δυνατή είσοδο των Τούρκων στο δεύτερο ημίχρονο που μείωσαν σε 47-40 με σερί 6-0, ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει και με σερί 15-7 στην ουσία «καθάρισε» το ματς στο 28' (62-47).

Πολύ σημαντική και η συμβολή του Διαμαντίδη (12 π.), που πέτυχε τρία τρίποντα σε καίρια σημεία και έλεγξε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και ανέβηκε στην 9η θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας.
«Τους σταματήσαμε γιατί είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, γρήγορη και εξαιρετική αμυντικά. Είμαστε στην προσπάθεια βελτίωσης. Τώρα χτίζουμε την ομάδα μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο» υπογράμμισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.
Η Καρσίγιακα, που είχε καλύτερους παίχτες τους Γκάμπριελ (17 π.) και Παλάσιος (14 π.), έδειξε πως είναι καλή ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, ιδιαίτερα αθλητική, αλλά επιρρεπής στα λάθη, που παίζει πολύ με το τρίποντο, ενώ αμυντικά δεν είχε λύσεις.

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 27 (3), Καλάθης 6 (11 ασ.), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 8.
Καρσίγιακα: Ράγκλαντ 12 (1), Παλάσιος 14 (2), Αϊβερσον 5, Μπαϊγκούλ 2, Αλτιντινγκ 2, Τζάστιν Κάρτερ 4, Γκονλούμ 4, Γκάμπριελ 17 (2), Τζος Κάρτερ 10 (2), Σιπάχι.



Πηγή





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου