Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κινδυνεύουν τα προνοιακά επιδόματα λόγω 3ου και χειρότερου μνημονίου της πενταετίας;




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Πολλά ακούγονται ότι θα μπουν και πάλι στο στόχαστρο της τρόικα και της κυβέρνησης τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για αυτό οι οργανώσεις των ΑΜΕΑ θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και μεμονωμένα για τα μέλη τους και συντονισμένα όλες μαζί για το σύνολο εκπροσωπώντας όλες μαζί τις ομάδες.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες τις απαιτήσεις των δανειστών που αφορούν μειώσεις μισθών συντάξεων και επιδομάτων των πολιτών και πάλι ο εύκολος στόχος θα είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται τα άτομα με αναπηρία ως πληγή από την οποία ¨αιμορραγεί" η ελληνική οικονομία!!

Είναι αδιανόητο να υπάρχει και σκέψη να μειωθούν τα προνοιακά επιδόματα των ΑΜΕΑ η να προσπαθούν κάποιοι να βρουν τρόπο να μειώσουν ποσοστά αναπηρίας ώστε να τους υπεξαιρέσουν αυτό το πενιχρό δίμηνο επίδομα.

Την κρίση δεν την δημιούργησαν τα ΑΜΕΑ αλλά η ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων η οποία δεν έχει φρένο ούτε και με μια αριστερή κυβέρνηση η οποία αν και στην αρχή εμφανιζόταν υπερασπιστής της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, τώρα λόγω των δεσμεύσεων που έχει πάρει δεν θα διστάσει όπως φαίνεται να θυσιάσει εκτός από τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ευπαθών ομάδων που τα έχουν ανάγκη.

Φυσικά δεν πρόκειται για να μετριαστούν οι αντιδράσεις να καταργηθούν μονομιάς τα επιδόματα αλλά θα αρχίσουν να κόβονται από το επίδομα μικρά ποσά στην αρχή και μεγάλα στην συνέχεια μέχρι να σταματήσουν να δίνονται εντελώς αφήνοντας στην μοίρα τους τα ΑΜΕΑ.

Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν υπεύθυνοι - ανεύθυνοι σε επιτροπές αντί να αποτελούνται και από μέλη των οργανώσεων κάθε ομάδας ΑΜΕΑ που κρίνουν τις τύχες ανθρώπων και αποφασίζουν για τα ποσοστά αναπηρίας τους και κατά επέκταση για το επίδομα που πρέπει η όχι να λαμβάνουν χωρίς να έχουν επαρκή ενημέρωση και αυτό είναι εγκληματικό και ακόμα δεν έχει δώσει λύση κανένας ώστε κάθε επιτροπή να συνεδριάζει για κάθε ομάδα ΑΜΕΑ ξεχωριστά αποφασίζοντας τίμια και σωστά για ανθρώπινες ψυχές που έχουν ανάγκη δυστυχώς το κράτος και την ανύπαρκτη πρόνοια.

Μία από τις ομάδες που έχουν πληγεί από τέτοιου είδους επιτροπές είναι οι διαβητικοί τύπου Ι που πριν από λίγα χρόνια μειώθηκε το ποσοστό τους από 67% σε 50% και εάν δεν το προλάβαιναν οι οργανώσεις του διαβήτη και δεν περνούσε ειδική διάταξη για τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι παραλίγο να έχαναν το επίδομα τους. 

Φυσικά η μείωση τότε του ποσοστού δεν έγινε τυχαία, απλά το πρώτο μνημόνιο βρήκε ώς εύκολα θύματα αυτή την ευπαθή ομάδα και πήγε ανεύθυνα το κράτος να τους εξοντώσει κόβωντας το απαραίτητο πενιχρό επίδομα τους.

Αυτό που έρχεται είναι το χειρότερο μνημόνιο της πενταετίας και δεν φαίνεται να εξαιρεί θύματα, έχει αρχίσει από τους συνταξιούχους, θα πάει στους μισθωτούς θα μας γονατίσει με την υπερφορολόγηση δεν θα κάνει φυσικά διαχωρισμό ΑΜΕΑ η όχι θυσιάζοντας ακόμα και τα προνοιακά επιδόματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου