Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

235 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο δημόσιο ιστοσελίδα με ταινίες



Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου, από τον μη καταβληθέντα φόρο εισοδήματος, αλλά και από τη μη απόδοση ΦΠΑ, από τη λειτουργία ιστοσελίδας
με ταινίες.

Ύστερα από σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η ιστοσελίδα έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της να παρακολουθούν τις ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι δράστες άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου, προκειμένου να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 930.000 προβολές την ημέρα.
Οι ασατυνομικοί ανέλυσαν τα ψηφιακά ίχνη και έφθασαν στη σύλληψη του 32χρονου διαχειριστή της σελίδας, ενώ αναζητούν και τον 28χρονο συνδιαχειριστή.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέσω της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου στα 230.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προς διενέργεια ελέγχων αρμοδιότητας τους (φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κτλ).



Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου