Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σάλος στην Ιταλία για Βαρουφάκη - Πληρώθηκε 1000 ευρώ το λεπτό από τη RAI



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας πληρώθηκε 24.000 ευρώ για συνέντευξη 22 λεπτών στην κρατική τηλεόραση. Έλαβε πάνω από 52.000 ευρώ σε ένα μήνα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία για τα 24.000 ευρώ που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για μια εμφάνισή του στο ιταλικό δίκτυο RAI.

Τα  κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν εξηγήσεις από την κρατική τηλεόραση, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης αμείφθηκε με πάνω από 1.000 ευρώ το λεπτό για την εμφάνισή του στο τοκ σόου του Fabio Fazio «Fa Tempo che Che», στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η RAI του προσέφερε και αεροπορικό εισιτήριο διακεκριμένης θέσης.

Παράλληλα, ο ίδιος ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη, ένα μήνα αργότερα, και έλαβε 28.800 ευρώ συν ένα αεροπορικό εισιτήριο business class για να πραγματοποιήσει ομιλία σε ετήσιο συνέδριο.

Την είδηση μετέδωσε την Τετάρτη η Huffington Post, αλλά επαλήθευσε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας, χαρακτηρίζοντας μεν ψευδή τα σχόλια του ξένου Τύπου για τα υψηλά κασέ του, επιβεβαιώνοντας δε ότι έλαβε μέσα σε ένα μήνα πάνω από 52.000 ευρώ!

«Επειδή το νέο ευρωπαϊκό δίκτυο για το οποίο εργάζομαι, και το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό, έχει ως ένα από τα αιτήματά του την απαίτηση για Διαφάνεια Παντού, χαίρομαι που η τρόικα εσωτερικού μου δίνει την ευκαιρία να δώσω ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτό στην πράξη» δηλώνει στη σελίδα του ο Γιάνης Βαρουφάκης και παραθέτει τις ομιλίες που έκανε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτικού δικτύου.

«Στις 21 εξ αυτών δεν υπήρξε η παραμικρή πληρωμή ενώ σε δύο μόνο υπήρξε χαμηλή πληρωμή (λόγω επιμονής των οργανωτών)», προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης και στέλνει μήνυμα «στην τρόικα εσωτερικού και στους υπαλλήλους της» όπως λέει:

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές σας να υπονομεύσετε την εικόνα μου, αποτελούν μέγα δώρο για το οποίο σας ευχαριστώ. Επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να σας ενοχλεί η Άνοιξη της Αθήνας και η αίσθηση περηφάνειας που αυτή έδωσε στους έλληνες. Παράλληλα, με βοηθάτε να σκέφτομαι ιδέες για το πως μπορεί να προωθηθεί ο στόχος της Διαφάνειας Παντού».


Πηγή : antenna.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου