Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: «Nα φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα»




Την διαβεβαίωση πως οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών παρέσχε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα των καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα.

«Έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα», είπε και ανέφερε πως για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.

Τράπεζες και χρηματιστηριακές θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τόσο τα στοιχεία των πελατών τους, τον θεματοφύλακα των επενδύσεων, καθώς και όλες τις κινήσεις για τοποθετήσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια καθώς και σε κάθε άλλο χρηματοοικονομικό προϊόν.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου