Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρη διαφάνεια και γρήγορες εξηγήσεις απαιτεί η Mέρκελ από τη VW




Η καγκελάριος υπογράμμισε πως ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ βρίσκεται "σε στενή επαφή" με τον όμιλο

Πλήρη διαφάνεια και γρήγορες εξηγήσεις απαίτησε την Τρίτη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Volkswagen καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα για το επίπεδο των εκπομπών ρύπων ορισμένων από τα μοντέλα της.

"Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση, το θέμα είναι τώρα να επιδειχθεί πλήρης διαφάνεια, να ξεκαθαρίσει ολόκληρη η υπόθεση" δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος υπογράμμισε πως ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ βρίσκεται "σε στενή επαφή" με τον όμιλο του Βόλφσμπουργκ (βόρεια Γερμανία), που ήταν μέχρι τώρα ένα καύχημα της γερμανικής βιομηχανίας, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του '30 για τη δημιουργία ενός φθηνού οικογενειακού αυτοκινήτου, του γνωστού σήμερα "σκαραβαίου". Ο Ντόμπριντ είχε από χθες συνομιλίες με τον επικεφαλης της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

"Ο υπουργός Μεταφορών βρίσκεται σε στενή επαφή με την εταιρεία, την Volkswagen. Και ελπίζω ότι τα γεγονότα θα τεθούν στο τραπέζι το συντομότερο δυνατόν", τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Σήμερα, ο γερμανικός κολοσσός απασχολεί πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των θυγατρικών της Audi, Bentley, Lamborghini και Seat.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου