Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: «Mνημείο αστάθειας» o Τσίπρας



Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον  - Να δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας στο πρόγραμμα και από εκεί και πέρα μπορούμε να τα βρούμε

Την πεποίθησή του ότι μετά τις εκλογές της Κυριακής θα υπάρξει «αναγκαστικά» κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε νέες του δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης, μια ημέρα έπειτα από την τηλεμαχία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και ερωτηθείς σχετικά με «όχι» που είπε χθες ο κ. Τσίπρας σε μια «παρά φύση» κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να μην συνεργαστεί με το κόμμα του, ενώ τον χαρακτήρισε «μνημείο αστάθειας».


«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει πολλές δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε. Είναι δικαίωμά του με ποιον θα συνεργαστεί, αλλά δεν δίνει πειστικές απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν θέλει να κάνει εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι για μετεκλογική συνεργασία» και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, ώστε να γλιτώσουμε τις εκλογές;».

Στο πλαίσιο αυτό και ερωτηθείς σχετικά με το αν θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως η ΝΔ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

«Είναι άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου. Έκανε φτηνιάρικα πραγματάκια που δεν του αρμόζουν. Έβαλε τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όταν ρώτησα γιατί με κατηγορούν δεν είπαν τίποτα. Είπε πολλά ψέματα ακόμα και χθες που δεν μου δείχνουν τον κ. Τσίπρα που εγώ γνώριζα. Για αυτό ζητώ να δεσμευτεί στο πρόγραμμα και στην πορεία και μετά κυβέρνηση μπορεί να γίνει, να περπατήσουμε», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μνημείο αστάθειας» και υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί αβεβαιότητας στους πολίτες.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, οι πολίτες είναι τώρα ώριμοι, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κάποια ακραία μορφής αντίδραση στις εκλογές, προσθέτοντας πως πρέπει τώρα να στείλουμε το μήνυμα στην Ευρώπη ότι σταδιακά η χώρα «νοικοκυρεύεται».

«Μας κόστισε πάρα πολύ για να πάρει την εμπειρία ο κ. Τσίπρας, μας φέσωσε 90 δισ. ευρώ», επανέλαβε παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στα διλήμματα περί παλαιού και νέου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι «διχαστικά και ανόητα».

«Αποδείχτηκε ότι ο κ. Τσίπρας που είναι νέος τώρα λέει ότι έμαθε. Ο άνθρωπος δε μπορούσε να αποδώσει. Επειδή η χώρα βρισκόταν σε κανονικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 3%. Αυξήθηκε η ψήφος διαμαρτυρίας, τιμωρίας και η αποχή. Όταν επανέλθει η κανονικότητα, τα δύο κόμματα θα επανέλθουν στα κανονικά τους ποσοστά», τόνισε.

Σε ότι αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση μέτρων του μνημονίου ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι εφικτό μόνο μετά το πρώτο εξάμηνο και αφού έχουμε δείξει ότι νοικοκυρευόμαστε, ενώ όποιος λέει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό νωρίτερα λέει ψέματα. Ξεκαθάρισε επ' αυτού ότι δεν θεωρεί μεταρρυθμίσεις την περικοπή μισθών, συντάξεων και του ΕΚΑΣ.


Πηγή: protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου