Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τι πάει στραβά κατά την αναβάθμιση στο iOS 9



Σημαντικός θεωρείται ο αριθμός των πελατών της Apple που αναφέρουν ότι οι συσκευές τους κρασάρουν μετά την επιχείρηση ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος iOS στην νεότερη έκδοση iOS 9, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Δηλώνουν δε, πως οι γκουρού της Apple αναγνωρίζουν το πρόβλημα, δεν μπορούν ωστόσο να απαντήσουν πότε ή πώς θα βρεθεί η λύση, προτρέποντας τους πελάτες να επαναφέρουν την συσκευή τους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πιθανότατα χάνοντας δεδομένα για τα οποία δεν έχουν τηρήσει αντίγραφα ασφαλείας.

Επισήμως πάντως, η Apple δεν έχει σχολιάσει το γεγονός που κατακλύζει τα social media.

To πρόβλημα στο οποίο αναφέρονται οι χρήστες είναι ένα μήνυμα λάθους αρκετά λεπτά μετά την εκκίνηση της διαδικασίας, το οποίο απέκτησε χαρακτήρα ετικέτας/hashtag στο Twitter: #SoftwareUpdateFailed.

Εντούτοις, ενώ το πλήθος των αναφορών του hashtag ανέδειξαν το θέμα στην δημοφιλή υπηρεσία δημόσιων μηνυμάτων στις 17 Σεπτεμβρίου, οι αναλυτές αποδίδουν το φαινόμενο στην μαζική προσπάθεια των χρηστών να αναβαθμίσουν, με αποτέλεσμα να μην ανταποκριθούν στην ζήτηση οι διακομιστές της Apple. Η Υποστήριξη της Apple διαμηνύει στους χρήστες ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που ανέκυψαν στο iOS 9 επιλύονται κάνοντας επανεκκίνηση της συσκευής.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στους ανυπόμονους χρήστες iPhone, iPad και iPod touch που μπορούν να αποκτήσουν την νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος ακόμα και αν έχουν συσκευή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 -το iPhone 4S, το iPad mini, το iPad Air.

Οι αναφορές τους παραπέμπουν στο μήνυμα swipe to upgrade και το συνακόλουθο «πάγωμα» της συσκευής. Οι αναφορές αυτές συνεχίζονται και στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν το SoftwareUpdateFailed φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον trend στο Twitter.


in.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου