Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Δεν ξεφύγαμε από το Grexit - «Ναι» σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και υπουργείο Νέας Γενιάς





Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Αυτό που απαιτείται είναι «να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συζήτηση με νέες και νέους στο Γκάζι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κρίση εκτός από οικονομική είναι και κοινωνική και κρίση αξιών. «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας, στους πολιτικούς, στην οικονομία, στον συνάνθρωπό μας», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «έχουν πλαστεί πολλοί μύθοι της Αριστεράς, που λένε ότι έχει την ευαισθησία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι όποτε έχουμε αριστερά καθεστώτα, οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο».

«Μεγάλος αριστερός μύθος η δωρεάν παιδεία στην ανώτατη εκπαίδευση», πρόσθεσε και εξήγησε ότι ο ίδιος είναι φανατικός υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στην Υγεία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «η αριστερή κυβέρνηση θα έδινε παροχές» και συμπλήρωσε: «σε όλους τους τομείς οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες ειναι αυτές που εχουν πληγεί, οι έχοντες και οι κατέχοντες βρίσκουν τον τρόπο. Εμείς με αυτά που προτείναμε, μπορούμε να παράγουμε πλούτο από αυτά που εξοικονομούμε».

«Η δική μας φιλοσοφία είναι ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με την αριστερή φιλοσοφία, που κατέρρευσε παντού γιατί είναι για τους λίγους», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά «έβαζε πάντα διχαστικά διλήμματα».

«Παλέψαμε την κρίση, παρασύρθηκε μερίδα πολιτων τον Γενάρη και σταμάτησε η πορεία εξόδου», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «η ψήφος μπορεί να φέρει αλλαγή για το καλύτερο. Σας προτρέπω να βρείτε όλους τους φίλους σας και να έρθουν να ψηφίσουν, έχει σημασία να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Θέλω επίσης, αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν να μπορούν να μας εμπιστευτούν, να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη. Δεν γίνεται να πάμε μπροστά τη χώρα, αν δεν χτίσουμε μίνιμουμ σχέση εμπιστοσύνης».

«Η πολιτική τάξη είναι ώριμη και οι πολίτες. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα με την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς. Δεν μπορούμε να διχαζόμαστε άλλο», είπε.

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις. Σε άλλο σημείο της συζήτησης με τους νέους και μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε έκτακτο κακό γεγονός τα capital controls επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είπε ότι προστέθηκαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στα ήδη υπάρχοντα και «θα πάρει καιρό να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση».

Σημείωσε επ' αυτού ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάπως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του Grexit αλλά δεν έχουμε ξεφύγει τελείως καθώς, είπε, οι αγορές περιμένουν να δουν την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ο ίδιος είναι υπέρ της σύστασης ενός υπουργείου Νέας Γενιάς με όλες τις αρμοδιότητες αντί να υπάρχουν συναρμοδιότητες σε διάφορα υπουργεία.

«Σημασία δεν έχει αν έχει μικρό ή μεγάλο υπουργικό συμβούλιο αλλά να είναι αποτελεσματικό. Με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Και αν κρίνω ότι πρέπει να γίνει υπουργείο Νέας Γενιάς, ναι, θα γίνει με υπουργό νέο άνθρωπο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις κινήσεις του στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, είπε ότι θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης.

«Απ' ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύσιν», πρόσθεσε.

Για την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. «'Αλλος τρόπος για να μειώσεις την ανεργία από το να υπάρξουν επενδύσεις δεν υπάρχει», εξήγησε τονίζοντας την ανάγκη σταθερού φορολογικού πλαισίου.


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου