Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Απέδρασαν όλοι οι κρατούμενοι από φυλακή




Όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών απέδρασαν τη Δευτέρα από την φυλακή στην Μπανγκί, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφάλειας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις τελευταίες τρεις μέρες βίαιων ταραχών στην πρωτεύουσα.

«Δεν υπάρχει κανείς μέσα στην φυλακή. Όλοι έφυγαν», ανέφερε μια πηγή της χωροφυλακής, κάνοντας λόγο για την φυλακή Ντζαραμπά, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Σάββατο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας και αυτόπτες μάρτυρες, έπειτα από τη δολοφονία ενός μουσουλμάνου, το πτώμα του οποίου εγκαταλείφθηκε στο δρόμο, οργισμένοι ομόθρησκοί του άφησαν το προπύργιο τους στον τρίτο τομέα του Μπανγκί και εξαπέλυσαν επίθεση στον κυρίως χριστιανικό πέμπτο τομέα με αυτόματα όπλα.

Ήταν το πιο αιματηρό ξέσπασμα βίας το τελευταίο διάστημα στην πόλη, όπου είναι ανεπτυγμένη μια ειρηνευτική δύναμη της Γαλλίας και των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε βυθιστεί στο χάος με χιλιάδες νεκρούς από τον Μάρτιο του 2013, όταν η συμμαχία μουσουλμάνων ανταρτών Σελεκά κατέλαβε την εξουσία, προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των «αντιμπαλακά».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου