Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν η σοβαρότητα υπερισχύει της καρέκλας : Εκτός κούρσας η κ. Μπακογιάννη



Η σοβαρότητα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι χρόνια τώρα αποδεδειγμένη και το ότι βάζει πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας και του κόμματος το έχει αποδείξει πολλές φορές. Δεν ήταν δυνατόν να μπει σε μια νέα περιπέτεια διαδοχής όταν βλέπει ότι έχουν προλάβει από πρώτο λεπτό άλλοι λές και θα χανόταν το τραίνο από τον σταθμό. Έτσι έχοντας ευθύνη απέναντι στην χώρα και στο κόμμα της αποφάσισε όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής  να υποστηρίξει τον καλύτερο και τον ικανότερο και όχι έναν για να καλύψει το κενό.
Ούτως η άλλος η Ντόρα Μπακογιάννη παραμένει ένα σημαντικό στέλεχος από τα λίγα που έχουν απομείνει και στην Νέα Δημοκρατία και στην πολιτική ζωή γενικότερα.

Κ.Β.

Διαβάζουμε στην έντυπη Καθημερινή


Η αποτυχία του 2009 έναντι του κ. Αντώνη Σαμαρά και, κυρίως, η εκλογική ήττα το 2012 του κόμματος που ίδρυσε βαρύνει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία πολλοί αναγνωρίζουν μέχρι και σήμερα ως ένα στέλεχος που «δικαιούται» να ηγηθεί.

Ολα δείχνουν ότι δεν θα το διεκδικήσει, αν και οι συνεργάτες της κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στις αρχές του καλοκαιριού, η κ. Μπακογιάννη αναζήτησε εντατικά τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να την καταστήσουν το πρόσωπο που θα αναλάμβανε να αντιμετωπίσει τον κ. Σαμαρά σε μία κίνηση αμφισβήτησης του πρώην προέδρου.

Πλέον, έχοντας βέβαιο υποψήφιο τον αδελφό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στα εν δυνάμει πρόσωπα της επόμενης ημέρας τον γιο της κ. Κώστα Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός φέρεται να ρίχνει το βάρος της προς την πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν, το βράδυ της Κυριακής, στη Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Μπακογιάννη και Μεϊμαράκης, άλλωστε, έχουν κοινή, μακρά πορεία που –παρά τις επιμέρους πολιτικές αντιπαραθέσεις τους– λειτουργεί ως ισχυρός συνδετικός κρίκος. Η ίδια διατηρεί έναν ευρύ κύκλο συνομιλητών, εντός και εκτός Ελλάδος και παρά την πικρία της για τη στάση των «καραμανλικών» το 2009, τώρα εμφανίζεται έτοιμη να στηρίξει την «καραμανλική» επιλογή για το κόμμα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου