Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Προκαλεί και πάλι η Τασία: Οι πολλοί μετανάστες ήρθαν από τη μέρα που παραιτηθήκαμε



Νέες απίστευτες δηλώσεις από την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κάλεσα εγώ τους πρόσφυγες στην Ελλάδα», ανέφερε ως επιχείρημα σε όσα της καταλογίζουν για το πρόβλημα με τους μετανάστες -  Και τρίτο πλοίο στη διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Ακόμη μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τους μετανάστες, έκανε η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στα "parapolitika 90,1" έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή ανοησία» όσων χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση των προσφυγικών ροών και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να γίνονται αντικείμενο κριτικής και μάλιστα κακόπιστης» σημείωσε και μίλησε για μια τραγική σύμπτωση καθώς από τις 27 Αυγούστου που παραιτήθηκε η κυβέρνηση ήρθαν στα νησιά 51 χιλιάδες πρόσφυγες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στην Ελλάδα μόνο 12 χιλιάδες πρόσφυγες.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε «πιθανή» την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σημασία έχει να στρατευθούμε για να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».


Συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών από την Μυτιλήνη στην Αθήνα

Την ίδια ώρα τις προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στη Μυτιλήνη συνεχίζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν tera jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.
 
Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star patmos το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.
 
Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 
Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.
 
Στο μεταξύ, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου