Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία ξανά στη Ρηγίλλης: Επιστροφή στις ρίζες




Αγκαλιά Μεϊμαράκη με Σαμαρά έξω από το ιστορικό κτίριο και τετ α τετ στα γραφεία - Ήπιων τόνων συγκέντρωση με στόχο το πάντρεμα του νέου και του παλαιού, εστιάζοντας στην επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς

Σαν να ενώθηκαν όλες οι «φυλές» της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης την Τρίτη και αυτό φάνηκε στους ανθρώπους που έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος, παραμερίζοντας τα περί Σαμαρικών, Καραμανλικών και γενικά ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, δίνοντας βάση στην πορεία της χώρας. Εδώ και μέρες, δεκάδες άτομα από το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας προετοίμαζαν πυρετωδώς την εκδήλωση, η οποία ουσιαστικά είχε συμβολικό χαρακτήρα για να τονίσει το μότο «επιστροφή στις ρίζες», με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, προκαλώντας όντως τη συγκίνηση των μελών του κόμματος. Στους πρώτους μήνες του 2011, η σιδερένια πόρτα του νέο κλασσικού κτιρίου στη Ρηγίλλης έκλεισε οριστικά, καθώς η ΝΔ μετακόμισε στα γραφεία της οδού Συγγρού.


Διόλου τυχαία ήταν η τοποθέτηση τριών μεγάλων οθονών κατά μήκος της Ρηγίλλης που έδειχναν εικόνες από την ιστορία του κόμματος, με έμφαση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, του οποίου ακούγονταν -από τα μεγάφωνα -φράσεις από ομιλίες του, καθώς και η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την πτώση της δικτατορίας, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν στην αρχή και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι. Βέβαια, δεν περιορίστηκε η ΝΔ στο παρελθόν, αλλά επέλεξε και δηλώσεις όλων των προέδρων, με φινάλε τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στους παλαιότερους ηγέτες του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.


Από τις έξι το απόγευμα οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει, με τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να συρρέει προς το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Αν και υπήρχαν κάποιοι με σημαίες στα χέρια, επικρατούσε ένα ήπιο κλίμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίχως βροντερά κομματικά συνθήματα και το γενικότερο κλίμα δεν παρέπεμπε σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος. Χαμόγελα, αγκαλιές, ενθουσιασμός, έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόδοση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Παρά ταύτα, το αίσθημα αναπτέρωσης ήταν διάχυτο ανάμεσα στα στελέχη, βουλευτές και φίλους του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως αυτό το κτίριο δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης ιδεών, είναι οι ρίζες μας! Εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ. Το θρυλικό μπαλκόνι στο νεοκλασικό κτίριο είχε στολιστεί με τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρώπης και της ΝΔ, και…. φωτιστεί στα μπλε. Εμπρός από το κτίριο έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα εκφωνούσε το λόγο του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τα καπνογόνα και τα επιφωνήματα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σκέπαζαν την ατμόσφαιρα από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην εξέδρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στο αρχηγείο του κόμματος στη Συγγρού υπήρχε ομάδα, η οποία είχε εστιάσει την προσοχή της στα social media, αλλά και στη ζωντανή αναμετάδοση της συγκέντρωσης στα ηλεκτρονικά μέσα, στοχεύοντας τη νεολαία.


Κορυφαία στιγμή όταν εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην πόρτα του νεοκλασικού, ξεκινώντας από το γραφείο στη οδό Μουρούζη και από τη Λυκείου κατευθύνθηκε προς τη Ρηγίλλης, με τον κόσμο να τον σταματά, να τον φιλά και να τον χειροκροτεί. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Καραμανλής -από την Βασιλίσσης Σοφίας- έδωσε το δυναμικό «παρών». Εκεί ήταν και πολλά στελέχη του κόμματος, παλαίμαχοι, αλλά και όλοι σχεδόν οι βουλευτές της ΝΔ. Μεταξύ αυτών ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άδωνις Γεωργιαδης, Βασίλης Οικονόμου, Φωτεινή Πιπιλή, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Νικίτας Κακλαμάνης, Σταύρος Δήμας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, κλπ. Τα μάτια του κόσμου έκλεψαν και αρκετές γυναικείες παρουσίες, με πολλούς να σχολιάζουν με χιούμορ ότι η Ρηγίλλης είναι τελικά….μαγνήτης!


Η στιγμή, όμως, που καταχειροκροτήθηκε ήταν όταν μετά την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατέβηκε από την εξέδρα, πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά και αγκαλιάστηκαν, σε μία πράξη επίδειξης ενότητας της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες εμφανώς συγκινημένοι ανέβηκαν στα γραφεία του νεοκλασικού, όπου και παρέμειναν αρκετή ώρα, συνοδευόμενοι από συνεργάτες, αλλά και τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως τιμά τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον αναφέρθηκε ειδικά λέγοντας πως κράτησε τη χώρα όρθια μετά τις εκλογές του 2012.












Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου