Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης πρώτα η Ελλάδα: Προέχει η συστράτευση και συζητάμε ποιος θα είναι πρωθυπουργός



«Ο Τσίπρας είναι το κατεστημένο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ -Κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βάζει τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά»

Απαιτείται συστράτευση και ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων γιατί τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star με την οποία κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθίσουν την επομένη των εκλογών στο ίδιο τραπέζι συζητώντας “ακόμη και το πρόσωπο του πρωθυπουργού”.
   
Στο ερώτημα αν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός εφόσον κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε αρχικά με χιούμορ διατυπώνοντας το ερώτημα “ποιος δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός;”. Εν συνεχεία, όμως, και αφού σχολίασε τη δήλωση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα χρόνια, λέγοντας ότι “έχει τυφλωθεί”, διευκρίνισε ότι θα επιμείνει στη διακομματική συνεργασία. “Με βάση το Σύνταγμα, θα λάβω την εντολή και συζητήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις”, είπε υποστηρίζοντας ότι για εκείνον δεν είναι το μείζον ποιος θα είναι πρωθυπουργός. “Αν μου πει ο Τσίπρας “να συνεργαστούμε αλλά να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός”, δεν θα διαφωνήσουμε”, ανέφερε.

Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ίδιος ως ηγέτης του πρώτου κόμματος θα απευθυνθεί στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας “υποχρεούται” να μετάσχει στη νέα κυβέρνηση, καθώς “έχει δεσμεύσει τη χώρα με ένα τριετές πλαίσιο που μόνον ο ίδιος το γνωρίζει”.
   
Όπως εξήγησε είναι “ένα Μνημόνιο που κανείς άλλος δεν γνωρίζει το δεσμευτικό πλαίσιο για την επόμενη τριετία το οποίο καθιερώνει”, αφού ψηφίστηκε ως κατεπείγον και ο κ. Τσίπρας έσπευσε να πάει σε εκλογές. Πήρε 251 ψήφους η συμφωνία του, “έφθασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη κι αυτός σκεφτόταν πως θα μας πάει σε εκλογές”, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.
   
“Δεν καταλαβαίνουν την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα που έφεραν;”, αναρωτήθηκε, καλώντας τον κ. Τσίπρα να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας. “Τι μας νοιάζει;”, διερωτήθηκε. “Να γίνει ο Μεϊμαράκης πρωθυπουργός ή να σωθεί ο τόπος”. Κατά την άποψή του, συνέχισε, “σημασία έχει να κυβερνηθεί η χώρα με ένα εθνικό σχέδιο συμφωνημένο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμικούς φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας”.
   
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει πρόγραμμα που θα προβλέπει τον σχηματισμό εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, καθώς και την άμεση εκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης και των μεγάλων έργων, με στόχο να περιοριστεί από το 3% στο 1% το προβλεπόμενο ποσοστό της ύφεσης.

“Δεν είμαι δήθεν”    

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. “Δεν είμαι δήθεν. Δεν το έπαιξα ποτέ κυριλέ. Είμαι παρορμητικός και έχω αισθανθεί ορισμένες φορές άσχημα επειδή το παρατράβηξα”, είπε ερωτώμενος για χαρακτηρισμούς όπως το “ψευτράκος” που απέδωσε στον κ. Τσίπρα. “Αυτοί μας έχουν πει χειρότερα. Μας είπαν “προδότες”, “δολοφόνους του ελληνικού λαού και της κοινωνίας”, “γερμανοτσολιάδες” και “στα τέσσερα” που μας έλεγε ο Καμμένος”.
   
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε “ανήθικη” τη στάση του τέως πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων. “Έβαλαν τον Πανούλη να κάνει τη βρώμικη δουλειά”, τόνισε με έμφαση. “Έχω όνομα και επώνυμο. Και όποιος θέλει ας έρθει να με βρει και να μου πει με ποιο κότερο πήγα...”, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει καταθέσει ότι δεν πληρώθηκαν από το υπουργείο Άμυνας. “Η οικογένεια του θα λυπάται με αυτά που κάνει...”, συμπλήρωσε.
   
Με ένταση αντέδρασε και στον χαρακτηρισμό “παλαιό” που χρησιμοποιούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Μάλιστα όταν του επισημάνθηκε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με το “Τζουράσικ Παρκ” που εκπροσωπούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: “Ο Πάνος είναι καλός να βγούμε να φάμε, να πούμε και καμιά κουβέντα. Αλλά ως εκεί”. Αναρωτήθηκε αν του ζήτησε κανείς να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή.

Το κατεστημένο, ο... μπάρμπα-Αλέκος και η Μέρκελ 

“Ο Τσίπρας είναι πιο κατεστημένο από μένα. Και με πλήττει ηθικά με αυτά που λέει ότι εγώ είμαι το παλιό”, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση του τέως υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, θέτοντας το ερώτημα: “Ξέρετε πόσα χρόνια είναι στα κοινά ο μπάρμπα – Αλέκος;”. Αλλά και στον απελθόντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη: “Ήταν υπουργός το 1989 και είναι μεγαλύτερός μου”, σχολίασε.   
    
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι “τής τράβηξαν το χάλι”, επειδή “ήθελαν τον Τσίπρα”, για τον οποίο είπε ότι “τα έχει βρει με την Μέρκελ και τον Ολάντ”. Σχολίασε μάλιστα για τον τέως πρωθυπουργό ότι “δεν κάνει βήμα χωρίς να τους ρωτήσει”.
    
Ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε για την κατάργηση της πρόβλεψης να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για “μίσος σε ό,τι ιδιωτικό ακούει”.

Παράλληλα εξήγγειλε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης την έναρξη της διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και να πάψουν να επιδοτούνται θέσεις εργασίας στο εξωτερικό από τους νέους που πηγαίνουν για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, όπως ακόμη και τα Σκόπια.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου