Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πηγαίνοντας να τον καλύψει, ο Τσίπρας εξέθεσε τον πρώην υπουργό



Αδιανόητο επιχείρημα για πρώην πρωθυπουργό ότι η διαδικασία μεταβίβασης μετοχών είναι γραφειοκρατική λες και δεν έχει νόημα - Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: Με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά!

Κάθε μέρα και χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, στην προσπάθεια που καταβάλλει η ηγεσία του κόμματος, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και εν τέλει να κουκουλώσουν μία υπόθεση που εκθέτει πλέον όχι μόνο τον θλιβερό πρωταγωνιστή, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. Αφού όλη η επιχειρηματολογία και η προσπάθεια του κ. Φλαμπουράρη επί τρεις ημέρες τώρα να εμφανιστεί ως «θύμα» απεδείχθη σαθρή και η επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σαν χάρτινος πύργος, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, επιστρατεύτηκε προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός για να κλείσει το θέμα, χωρίς όμως να το καταφέρει, καθώς άνοιξε περισσότερο την πληγή και μεγάλωσε τα ερωτηματικά.  

Αντί να αναλάβει ευθέως και γενναία την ευθύνη ο κ. Φλαμπουράρης έχει παρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ και κ. Τσίπρα σε τραγελαφικές καταστάσεις, με αστήρικτους και έωλους ισχυρισμούς, που δεν περιποιούν τιμή ούτε για την αριστερά, ούτε για τον πολιτικό κόσμο γενικότερα.
Από τη στιγμή που η Κουμουνδούρου επέλεξε, καθώς δεν την διευκόλυνε ούτε ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης σε αυτό, να ακολουθήσει τη γραμμή της πλήρους κάλυψης του πολιτικού μέντορα του κ. Τσίπρα, ήταν εμφανές ότι θα φόρτωνε συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ το κόστος του σκανδάλου.

Αποτέλεσμα αυτής της αγωνιώδους τακτικής, που στόχο έχει να σταματήσει τη συζήτηση το συντομότερο δυνατό, ενόψει και των εκλογών της Κυριακής, ήταν να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας ως… απολογητής και... λογιστής του κ. Φλαμπουράρη. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (στο STAR Channel) το βράδυ της Πέμπτης και μπροστά σε ένα αποσβολωμένο κοινό ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι από τη δουλειά των 3,9 εκατ. ευρώ, που πήρε η κατασκευαστική του κ. Φλαμπουράρη για τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι Κορινθίας, μπορεί να μην έχει καν κέρδη!

Εμμέσως πλην σαφώς μάλιστα έδειξε να παραδέχεται εμμέσως ότι ο υπουργός και πολιτικός του μέντορας ίσως να μην τήρησε την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και να μην ακολούθησε τη… γραφειοκρατία, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται μεμπτό, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, παρότι την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζονται για το παραμικρό με την μεγαλύτερη αυστηρότητα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.  

«Ποτέ στο παρελθόν ο Φλαμπουράρης δεν είχε χαρακτηριστεί διαπλεκόμενος. Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος τον Νοέμβρη του 2014 πριν γίνουν εκλογές, ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος ήταν, ζούσε από τη δουλειά του» είπε ο κ. Τσίπρας στον eniko και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Γίνεται η εκλογική διαδικασία, δέχεται την τιμητική πρόταση να γίνει υπουργός και αμέσως αποχωρεί, φεύγει από το ΔΣ της εταιρείας του» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Φλαμπουράρης πήρε μία δουλειά τον Νοέμβριο του 2014 και τα νούμερα είναι παραπλανητικά» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Διαβάζω ότι πρόκειται για σύμβαση 3,9 εκατ.ευρώ» παρατήρησε ο δημοσιογράφος. «Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι»!

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε απολύτως τις πράξεις του κ. Φλαμπουράρη. «Μόλις έγινε υπουργός παραχώρησε τις μετοχές του και έκανε τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέκο Φλαμπουράρη και συνέχισε διερωτώμενος: «Πού είναι το μεμπτό;».

«Το ηθικό ζήτημα είναι αν κάποιος ως υπουργός χρησιμοποιεί τη θέση του για να πάρει μία δουλειά. Αυτό δεν έγινε με τον Φλαμπουράρη», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε για τον πολιτικό του μέντορα: «Είναι επαγγελματίας. Πήρε μια δουλειά πριν γίνει υπουργός και όταν έγινε υπουργός μεταβίβασε την εταιρεία. Όταν λοιπόν αυτή η δουλειά βγήκε τρεις μήνες πριν γίνει υπουργός που είναι το θέμα;».

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη και την μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής του εταιρείας με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό: «Έτσι γίνονται οι μεταβιβάσεις μετοχών».

«Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα;» συνέχισε ο κ. Τσίπρας αιτιολογώντας πλήρως τις πράξεις του κ. Φλαμπουράρη και κατέληξε: «Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;»...



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου