Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Δώστε μας εντολή τετραετίας για να σταματήσουν τα πειράματα






Δεσμεύτηκε να σχηματίσει «εθνική ομάδα διακυβέρνησης»

Το κυβερνητικό πρόγραμμά παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ - Ανοίγματα προς τους απογοητευμένους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι αναποφάσιστοι - Παρόντων των Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά, οι οπαδοί της ΝΔ τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» - Στις 11:30 παραχωρεί συνέντευξη Τύπου

«Εθνική ομάδα διακυβέρνησης» δεσμεύτηκε να συγκροτήσει την επόμενη των εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στον ίδιο και στο κόμμα του εντολή τετραετίας για να κυβερνήσει τη χώρα σε συνεργασία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Από μας και από μένα θα ακούτε μόνον αλήθεια», τόνισε μιλώντας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που τον υποδέχθηκε με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», ενώ παρόντες στην πρώτη σειρά της αίθουσας που μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και πλήθος βουλευτών και άλλων στελεχών της Κεντροδεξιάς.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα χρόνια είναι δύσκολα και κρίσιμα, αλλά η ελπίδα υπάρχει».
Ασκώντας κριτική στην απελθούσα κυβέρνηση, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν όσα είχε υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. «Μέσα σε επτά μήνες όλα έγιναν χειρότερα», είπε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, τονίζοντας ότι τον περασμένο Ιανουάριο «είμαστε καλύτερα, ελπίζαμε, αισιοδοξούσαμε».

«Θεού θέλοντος και λαού θέλοντος»

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν αντέχουμε άλλα πειράματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί», είπε εφιστώντας την προσοχή των πολιτών τους οποίους κάλεσε «να μην τζογάρουν σε αυτές τις εκλογές» και να στηρίξουν τη Ν.Δ. για να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας κυβέρνησης και να αναλάβει ο ίδιος –«Θεού θέλοντος και λαού θέλοντος», όπως είπε- πρωθυπουργός.
«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ψήφισαν “πρώτη φορά αριστερά”. Πολλοί είναι αναποφάσιστοι. Τους καλώ τώρα να αναλογιστούν το κόστος που έχουν να πληρώσουν και πρέπει να το σκεφθούν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, κάνοντας «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον Ιανουάριο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ξεκαθαρίζοντας  τη δική του θέση συμπλήρωσε: «Ούτε τάζω, ούτε υπόσχομαι. Είμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία. Στόχος μου είναι να μπει η χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης. Δώστε μας την εντολή και όλοι οι Έλληνες μπορούμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το επικαιροποιημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα μετά τις εκλογές εθνική ομάδα διακυβέρνησης, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα επιχειρήσει να γίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο, αλλά και να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και ομάδα εθνικού σχεδιασμού.
Ειδικά για την ομάδα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ο κ. Τσίπρας. «Εάν δυσκολεύεται να είναι σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό Μεϊμαράκη, οφείλει να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού δικό του έργο είναι αυτό που έγινε», «συμφώνησε, υπέγραψε και έφερε προς ψήφιση το νέο μνημόνιο, που είναι και το μόνο νέο το οποίο έφερε», ανέφερε
 
«Ακούω πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία έναν νέο πολιτικό εκβιασμό. Είπε ότι θα βγει πρώτο κόμμα και θα εφαρμόσει τη συμφωνία είτε θα μείνει εκτός κυβέρνησης αν δεν είναι πρώτο κόμμα και θα αρχίσει πάλι την επαναστατική γυμναστική του», είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Προφανώς ξέχασε πως χάνει πια το παιγνίδι που πουλούσε τον περασμένο Ιούλιο. Τώρα έχει φέρει τη δική του Συμφωνία, με τη δική του υπογραφή και τη δική του σφραγίδα. Και η Συμφωνία που έφερε δεν επιτρέπει όλα αυτά που αναφέρει, για δήθεν παράλληλους δρόμους, παράλληλα χρονοδιαγράμματα. Είναι η χειρότερη Συμφωνία που μπορούσε να φέρει. Το παραμύθι εκείνο έχει καταλήξει σε εφιάλτη».

«Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο»

«Μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Ξέρω, βέβαια. Το ξέρουμε όλοι. Ότι δεν είναι κάτι το εύκολο. Όμως μπορούμε να το προσπαθήσουμε, δώστε μας την εντολή», επισήμανε και δήλωσε πως «την επόμενη Δευτέρα η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά, με σταθερότητα, συνεργασία, επενδύσεις, δουλειές, με κορμό τη ΝΔ».
Από τις εξαγγελίες του κ. Μεϊμαράκη που ξεχώρισαν ήταν η αναφορά στην Αναθεώρηση του Συντάγματος τόσο για την δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών Πανεπιστημίων όσο και την αποφυγή της πρόωρης διάλυσης της Βουλής για να μην έχουμε, όπως είπε κάθε έξι μήνες εκλογές, αλλά να υπάρχει μίνιμουμ τριετούς κοινοβουλευτικής θητείας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει και την Κυριακή το πρόγραμμα του στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό περιλαμβάνεται η συνέντευξη Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει στις 11.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα γραφεία της HELEXPO – ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και θα περιηγηθεί σε περίπτερα και χώρους της ΔΕΘ.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου