Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Υπαινιγμός Θεοδωράκη: Και τα αδέλφια του Τσίπρα είναι εργολάβοι...




Είπε ότι δεν είναι μόνο ο Φλαμπουράρης που έχει αναλάβει δημόσια έργα - «Εμείς δεν κάνουμε διακοπές στα σκάφη και στα κότερα» - «Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε σταθερότητα»

Το μήνυμά του για την Κυριακή των εκλογών και την επόμενη ημέρα έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες. «Πρέπει τη Δευτέρα να έχουμε λύση και αυτή πρέπει να είναι η σταθερότητα. Η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, πρέπει να έχει ορίζοντα τριετίας, δεν πρέπει να πέσει».

Ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε μάλιστα ότι «Το Ποτάμι» έχει έτοιμη πρόταση για το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομα του προσώπου. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για στέλεχος του κόμματος, αλλά για άτομο που συνομιλεί με τη Σεβαστουπόλεως.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Φλαμπουράρη, λέγοντας ότι η δραστηριότητα του τέως υπουργού Επικρατείας, ήταν γνωστή. Είχε κυκλοφορήσει ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτό το θέμα, το γνωρίζαμε, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα στα αδέλφια του, λέγοντας ότι και εκείνοι είναι εργολάβοι και ότι δεν είναι μόνο ο κ. Φλαμπουράρης που έχει αναλάβει δημόσια έργα αλλά και τα αδέλφια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση, αν έχει στοιχεία για τις καταγγελίες που κάνει ο ίδιος είπε: «Δεν είπα κάτι που δεν ισχύει. Η ρίζα τους έχει στοιχεία».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε με νόημα: «Εμείς δεν κάνουμε διακοπές στα σκάφη και στα κότερα, κάνουμε διακοπές στους φίλους μας. Η υπόθεση Φλαμπουράρη ειπώθηκε από μένα πριν βγει, δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα».

Επανερχόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίας για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης είπε: «Συζητάμε και με τον Τσίπρα και με τον Μεϊμαράκη για το σχηματισμό κυβέρνησης» ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «Εγώ δεν θα πω ‘yes Αλέξη’ σε όλα». «Πρέπει να υπάρξει νέος παίκτης στην πολιτική σκηνή. Ένα Ποτάμι του 10% θα σταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα δεν θα είμαστε δεκανίκι» συμπλήρωσε και ζήτησε από τον κόσμο να αναδείξουν το Ποτάμι σε ισχυρή δύναμη με διψήφιο ποσοστό στη Βουλή. «Οι όροι της συνεργασίας δεν είναι ‘πάρε ένα υπουργείο’. Κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα θα είναι ασταθής, δεν θέλω να είμαι αντιπρόεδρος και δεν θα είμαι, δεν θέλω να είμαι υπουργός, αλλά θα συνεισφέρουμε σε στελέχη» πρόσθεσε.

«Θέλει ο λαός επανάληψη του παρελθόντος; Εγώ δεν διατίθεμαι να γίνω ιπποκόμος... θέλει ο κόσμος να επιστρέψει στο Μεϊμαράκης – Γεννηματά; ας το κάνει. Εκτός από τον πρώτο έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο τρίτος» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας από τη Δευτέρα.

Για την κόντρα του με την κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Θα μιλήσει εκείνη για τη δική προσωπικότητα και το βιογραφικό μου, ενώ είναι γνωστές οι υποθέσεις που έχει αναλάβει ως δικηγόρος;». Παράλληλα την κατηγόρησε ότι καταχράται τη δικηγορική της ιδιότητα για να αθωώνει βιαστές και να δημιουργεί αποφάσεις προς όφελός της.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου