Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Πράξη εσχάτης προδοσίας το τρίτο μνημόνιοΗ «επιβολή» του τρίτου Μνημονίου στην Ελλάδα, υπό την απειλή «εξουθένωσης» και «ανθρωπιστικής καταστροφής», συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από την πλευρά των δανειστών και πράξη «εσχάτης προδοσίας» από τους έλληνες πολιτικούς που συμπράττουν στη «διολίσθηση προς αυτό το καθεστώς επιτροπείας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ειδικά για το θέμα του χρέους, επισήμανε πως η Ελλάδα έχει κυριαρχικό δικαίωμα να διαγράψει τις «επονείδιστες» οφειλές, και κατήγγειλε ότι τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας περί δέσμευσης των εταίρων περί ρύθμισης του χρέους είναι «απάτη».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον τέως πρωθυπουργό, του απέδωσε κακό χειρισμό της διαπραγμάτευσης που εξέθεσε τη χώρα στις βουλές των δανειστών, ενώ καταδίκασε ως «έγκλημα» στην απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές λέγοντας στο λαό «‘απελπίσου’» ώστε να υπογράψουμε Μνημόνιο.

Υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε το «Όχι» του δημοψηφίσματος σε πολιτικές που δεν αντανακλούν τις επιδιώξεις της αριστεράς και έτσι έδωσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να εξισώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες ελήφθη στην πραγματικότητα σε συνεννόηση με τους δανειστές, ώστε να «εκκαθαριστεί» το πολιτικό σκηνικό από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. «Είναι εκλογές Σόιμπλε. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών», είπε.

Προσέθεσε ότι με τη συμφωνία που υπογράφηκε παραβιάζεται στην πράξη η ανεξαρτησία της χώρας καθώς αξιώνεται από τη Βουλή να αντιστρέψει νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα και στη συνέχεια να απόσχει από νέα νομοθετήματα εάν δεν έχει την έγκριση των θεσμών.
Πηγή: newsbeast.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου