Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα πώλησης των μετοχών ο κ. Φλαμπουράρης



Ο πρώην υπουργός από το πρωί σε συνεχείς συνεντεύξεις δηλώνει ότι "μεταβίβασε το μετοχολόγιο" της "ΔΙΑΤΜΗΣΗ", ενώ χθες και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκαν δημοσίως ότι είναι μέτοχος! Για να ξεκαθαρίσει το θέμα να δοθούν στην δημοσιότητα τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, επικυρωμένα από εφορία, ή το επίσημο μετοχολόγιο ότι πούλησε τις μετοχές του και σε ποιον

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται ο τέως υπουργός Επικρατείας και πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης μετά τις αποκαλύψεις του protothema.gr αναφορικά με το έργο αξίας 3,9 εκατ. ευρώ που η πρώην εταιρεία του ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έλαβε τον Μάιο του 2015 από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Λίγες μόλις ώρες μετά την παραδοχή του σε ΣΚΑΪ και 9,84 πως ήταν μέτοχος στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, προφανώς υπό το βάρος της ενδεχόμενης κι επιβεβλημένης από το νόμο έξωσης του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ταυτόχρονα είναι μέτοχος σε εταιρεία που λαμβάνει δημόσια έργα και από τη Δευτέρα θα είναι και βουλευτής στην Α΄ Αθήνας, άλλαξε στάση. Για την ακρίβεια ο γηραιός πολιτικός σήμερα δηλώνει πως "μιλούσε για μετοχές της ...Εθνικής Τράπεζας κι όχι για την εταιρεία που ίδρυσε"!

Η απίστευτη αυτή κωλοτούμπα εκθέτει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλά διαρκώς για ηθικό "πλεονέκτημα" έναντι των αντιπάλων του που εκπροσωπούν το "παλιό" καθώς ο κ. Φλαμπουράρης πιάνεται να λέει ψέματα μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και να αλλάζει θέση. Προφανώς αντιλήφθηκε πως "παραίτηση" από μια εταιρεία δεν σημαίνει μόνο η παραίτηση από μέλος του δ.σ. της αλλά και πως ο βασικός μέτοχος με μετοχική παρουσία άνω του 50% εξακολουθεί κι έχει συμφέρον.

Οπως και να έχει όμως δεν αρκούν τα λόγια, χριεάζονται και αποδείξεις! Για να ξεκαθαρίσει το θέμα να δοθούν στην δημοσιότητα τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, επικυρωμένα από την εφορία, ή το επίσημο μετοχολόγιο ότι πούλησε τις μετοχές του και σε ποιον.

Όπως χαρακτηριστικά αλλά τόσο αργοπορημένα τόνισε ο τέως υπουργός σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και χρησιμοποιώντας ξανά το γνωστό τροπάριο "50 χρόνια στην Αριστερά" "όταν στις 26 Ιανουαρίου μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμαι σήμερα ή αύριο εγώ έτρεξα και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, μεταβίβασα το μετοχολόγιο και ταυτόχρονα πήγα και έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, κατέθεσα και αυτο το πτυχίο, πήγα τακτοποίησα κάποιες εκκρεμότητες ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλα χαρτιά για συνταξιοδότησή μου".

Το ερώτημα όμως που άμεσα προκύπτει και οφείλει ο κ. Φλαμπουράρης να απαντήσει είναι πότε και πού μεταβίβασε τις μετοχές του και φυσικά πόσα χρήματα έλαβε για αυτή τη μεταβίβαση. Έχουν δηλωθεί αυτά τα χρήματα στην εφορία; Εκτός κι αν παραχώρησε τις μετοχές του σε φιλικό του πρόσωπο που λειτουργεί ως "μπροστινός" στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ άρα ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να έχει έμμεσα ακόμα και σήμερα συμφέρον. Επίσης πρέπει να μας πει για ποιο λόγο έδωσε άλλη απάντηση χθες και τώρα ανατρέπει τα όσα υποστήριξε βλέποντας προφανώς την πίεση της κοινής γνώμης αλλά κι εντός του κόμματος του.

Και λέμε να πει πότε για να δούμε κατά πόσο ήταν μέτοχος στις 20 Μαϊου που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ πήρε το έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και λέμε πού καθώς θα πρέπει να διαπιστωθεί πως το άτομα ή άτομα που τυχόν πήραν τις μετοχές (γιατί κρατάμε μεγάλες αμφιβολίες ως προς την αλήθεια των όσων λέει ο τέως υπουργός) ούτε είναι συγγενικά, ούτε φιλικά του πρόσωπα. Έχει όντως λοιπόν ο κ. Φλαμπουράρης αποχωρήσει από τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ που λαμβάνει κρατικά έργα ή έδωσε τις μετοχές σε στενούς συνεργάτες και φίλους του ή ακόμα χειρότερα συγγενείς του (ενδεχμένως το γιο της συντρόφου του ή τον επαγγελματικό ...ψυχογιό του Γιάννη Κοτταρίδη που παρουσιάζεται ως διευθύνων σύμβουλος;;;) άρα σκιωδώς έχει συμφέροντα ακόμα στην εταιρεία; Ο κ. Φλαμπουράρης σήμερα κιόλας πρέπει να δώσει πλήρεις απαντήσεις καθώς εξακολουθεί να παραμένει βαρύτατα εκτεθειμένος και πάλι απαντά με μισόλογα.

Παράλληλα ο τέως υπουργός τόνισε πως "υπάρχουν συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί" και πως "ενώ παλιά οι μετοχές για να μεταβιβαστούν λέγανε πόσα λεφτά είναι, πήγαινες πλήρωνες στην εφορια και μετά έκανες τη μεταβίβαση. Τώρα κάνεις τη μεταβίβαση, Την κάνεις το 2015; θα πληρώσει και με δόσεις το 2016 ανάλογα πώς έχεις συμφωνήσει την καταβολή των χρημάτων για τις μετοχές". Περιμένουμε λοιπόν αυτά τα ...χαρτιά για να φωτιστούν πρόσωπα και καταστάσεις και φυσικά για να διαπιστώσουμε πότε έλεγε αλήθεια: Χθες που ανέφερε ότι είναι μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ (κι όχι βεβαίως της Εθνικής Τράπεζας) ή σήμερα που άλλα λέει. Επίσης περιμένουμε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, που υποχρεούται να έχει γνώση του μετοχολογίου της εταιρείας, να μας πει εάν ήταν τον Μάιο που υπογράφηκε η σχετική εργολαβική σύμβαση ή όχι ο κ. Φλαμπουράρης μέτοχος καθώς και πόσα χρήματα έχει μέχρι σήμερα λάβει η εν λόγω κατασκευαστική.

Επίσης ο τέως υπουργός προσθέτει πως σε ανακοίνωση που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έστειλε στα κανάλια αποδεικνύεται "όχι μόνο δεν ήμουν εγώ μέτοχος αλλά επηρέασα αρνητικά. Ενώ δικαιούνται με βάση το νόμο να πάρουν 10% προκαταβολή, έκαναν την αίτηση δεν πήραν τίποτα. Εκτός του ότι δεν έχουν πάρει προκαταβολή, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Στο κείμενο η εταιρεία λένε ότι έχει βλαφτεί, δεν ξέρω αν αυτό συνέβη λόγω εμού. Την έχει πατήσει η εταιρεία. Δεν ήμουνα και δεν είμαι μέτοχος". Κι ενώ το παίζει ανήξερος για την εταιρεία που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η εταιρεία είχε φορολογική ενημερότητα, σαν να εξακολουθεί να είναι μέλος του δ.σ. απάντησεν πως "είναι δυνατόν να πάρει χαρτί και να ευνοηθεί, τι κάνουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστέ;"; Τόσο ...αποστασιοποιημένος λοιπόν είναι από τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου