Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Κατάργηση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου υπόσχεται η ΝΔΩς άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει η ΝΔ μετά τις εκλογές ορίζει ο υπεύθυνος του τομέα δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας αποδείχθηκαν άκρως επικίνδυνοι.

“Στις 20 Αυγούστου και με την αφορμή μίας τραγωδίας με θύμα ένα συμπολίτη μας στην Ύδρα, είχαμε ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τις συνέπειες του περίφημου Νόμου Παρασκευόπουλου.
Θυμίζουμε πως με βάση τις διατάξεις του κρίθηκε αποφυλακιστέος ο Σάββας Ξηρός. Με άλλες ρυθμίσεις απολύθηκαν από τα σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς καμιά προϋπόθεση και χωρίς καμία εξαίρεση, επικίνδυνοι εγκληματίες που εξέτιαν ποινές ακόμα και άνω των 10 ετών. Με διατάξεις του ίδιου Νόμου ανεστάλη η απέλαση επικίνδυνων αλλοδαπών εγκληματιών, που ήταν ήδη δρομολογημένη, και αυτοί παρέμειναν στην Ελληνική επικράτεια.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αντίθετα με όσα δημόσια είπε ο τότε αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχουν προηγούμενο, τουλάχιστον κατά τη θητεία των τελευταίων κυβερνήσεων.
Δύο από τους ωφελημένους του Νόμου συγκαταλέγονται στους θύτες της στυγερής δολοφονίας του 67χρονου της Ύδρας.

Χθες ήλθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για μια ακόμα άγρια δολοφονία, της οποίας ο φερόμενος ως θύτης είναι 27χρονος Γεωργιανός. Όλως τυχαίως, και αυτός απολύθηκε με βάση τις ίδιες διατάξεις.

Για όλα αυτά και για τις συνέπειές τους, η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει την τότε Κυβέρνηση εγκαίρως.

Αναρωτιόμαστε μετά από πόσες τέτοιες εγκληματικές ενέργειες ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραδεχθούν ότι με τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες κατέστησαν την Ελλάδα μια λιγότερο ασφαλή χώρα.

Θα πούνε, για ακόμα μια φορά, στον Ελληνικό λαό πως ο θύτης του εγκλήματος αποφυλακίστηκε βάσει συχνά επαναλαμβανόμενων ρυθμίσεων, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές;
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι και στον τομέα της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής, ο κύριος Τσίπρας, το ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί τους είναι άκρως επικίνδυνοι.

Η ασφάλεια των πολιτών δεν συνιστά πεδίο ιδεοληπτικών πειραματισμών.
Ο Νόμος Παρασκευόπουλου έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί. Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20η Σεπτέμβρη, αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα”.


ΑΠΕΠ-ΜΠΕ


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου