Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία η επόμενη μέρα




Γράφει ο Γιώργος Βουκελάτος
               τέως Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας



Δεν συμπληρώθηκε ούτε ένα 24ωρο από το πέρας της εκλογικής διαδικασίας της 20ής Σεπτεμβρίου και κάποια στελέχη της Ν.Δ. ευρισκόμενα σε κατάσταση αφιθυμίας αποπειράθηκαν να μας πείσουν ότι επιβάλλεται εκ του αποτελέσματος η ιδεολογική και πολιτική «μετάλλαξη» του κόμματος.

Βεβαίως, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για τη Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι αυτή η παράταξη εξακολουθεί να παραμένει η μόνη συμπαγής ιδεολογική και πολιτική δύναμη της χώρας, προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, της πολιτικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας.

Είναι, λοιπόν, άξιον απορίας ότι στην πλέον κρίσιμη φάση, που θεωρείται, μάλιστα, διεθνώς, ως η «τελευταία ευκαιρία» για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και κατ’ ακολουθίαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκρίθη από κάποιους ως «ουδέν σπουδαιότερον» από την επίσπευση της εκλογής νέου προέδρου, όταν, μάλιστα, δεν αποτολμάται η απαξίωση της σώφρονος, συνεκτικής αλλά και δυναμικής ηγεσίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που κατάφερε μέσα σε 20 ημέρες να επανασυσπειρώσει τη Ν.Δ. και να ανυψώσει το αγωνιστικό της φρόνημα.

Είναι, όμως, καταφανές ότι δεν αμφισβητείται η προσωπικότητα του Μεϊμαράκη. Αμφισβητείται η πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και αυτή που θα ακολουθήσει για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Ας το καταλάβουν οι πάντες και κυρίως οι οπαδοί της «δομικής» αντιπολίτευσης: Η συναίνεση της Ν.Δ. σε θέματα που άπτονται της επιβίωσης του έθνους είναι πράξη απαρέγκλιτη για την ιδεολογία και την ιστορία αυτού του κόμματος.

Αυτή η υπεράνω μικρόψυχων και μικροκομματικών υπολογισμών πολιτική της Ν.Δ. είναι, άλλωστε, και η μόνη που μπορεί να την καταξιώσει και πάλι ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Αυτά θα πρέπει να είναι και τα κριτήρια για την επιλογή της μελλοντικής ηγεσίας της μεγάλης κεντροδεξιάς – φιλελεύθερης παράταξης.



Γεώργιος Βουκελατος
τ. Γενικός Διευθυντής Ν.Δ.
τ. Γεν. Γραμματέας επιτροπής ιδεολογίας Ν.Δ.
τ. Γεν. Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

               


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου