Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε γιάφκα του Πετρακάκου στον Μαραθώνα



Η αντιτρομοκρατική εντόπισε γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου στον Μαραθώνα Αττικής. Πρόκειται για σπίτι - αποθήκη, που είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας πριν έναν χρόνο.

Γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου εντόπισαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Μαραθώνα Αττικής.

Πρόκειται για σπίτι - αποθήκη, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, ο εντοπισμός του οποίου προέκυψε από τα ευρήματα στο αγρόκτημα του Μώλου Φθιώτιδας και στον Βόλο. Από την πρώτη εξερεύνηση εντοπίζονται οχήματα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει βρεθεί οπλισμός.

Το οίκημα φέρεται να έχει νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας πριν από έναν τουλάχιστον χρόνο.

Πώς έφτασε η αντιτρομοκρατική στη νέα γιάφκα

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αναζητούσαν γιάφκα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στην Ανατολική Αττική και τον στόχο σχεδιαζόμενης επίθεσής τους επόμενους μήνες, μέσα από τους χάρτες, τα 25 «κρυμμένα» usb και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η «στροφή» στην προτεραιότητα των ερευνών ήρθε μετά τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων των έξι καλάσνικοφ, που ανέδειξαν πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.




Ο Γιώργος Πετρακάκος αναδεικνύεται σε «σοβαρό παίκτη» της εγχώριας τρομοκρατίας και παρουσιάζεται, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα σε Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκο Μαζιώτη, που είχε και τον ρόλο του χρηματοδότη και τροφοδότη οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, στις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συμμετείχε σε ενέργειές τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα, τα νέα στοιχεία συνδυαστικά με παλιότερα θα αναδείξουν τη σύνδεση του Γιώργου Πετρακάκου και κάποιων «Διστομιτών» με την εγχώρια τρομοκρατία.

 Τρομοκρατία και απαγωγές

Το αγρόκτημα του Μώλου Φθιώτιδας αναδεικνύεται σε μία «οπλαποθήκη ‘αβάπτιστων’ (αχρησιμοποίητων) όπλων, μία καβάντζα αντικατάστασης ‘βρώμικου’ οπλισμού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες, απαγωγές και ληστείες» όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Σε αυτό το πλαίσιο ερευνών υπάρχουν κάποια στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα προετοιμασίας τρομοκρατικής εμφάνισης της Ο.Λ.Α. το επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και τον Δεκέμβριο ή Γενάρη, όπως συνήθιζε να κάνει.

«Τα όπλα που σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και αυτά της επίθεσης στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής , ενδεχομένως δεν θα τα βρούμε ποτέ. Δεν ξέρουμε αν και τα καλάσνικοφ της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, μετά τις πιθανές συλλήψεις μελών της, έχουν ‘αποσυρθεί’ με τον ίδιο τρόπο» επισημαίνουν αξιωματικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση.

Σχετικά με τον βαρύ οπλισμό, καλά πληροφορημένη πηγή αποκαλύπτει πως ο Γιώργος Πετρακάκος είχε συχνές επαφές και κοινωνικές σχέσεις με τον 37χρονο κάτοχο του κινητού οπλοστασίου, που είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2013 σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Ο τελευταίος αναζητείται από τότε και υπάρχουν ενδείξεις πως βρίσκεται στο πλευρό παλιών «ληστών με τα μαύρα» που συνεργάστηκαν με τους αποκαλούμενους «Διστομίτες», ενώ υπάρχουν υποψίες ότι είχε αναλάβει ρόλο στο εγχώριο τρομοκρατικό πεδίο.

Με οδηγό τους χάρτες, τα στικάκια που ήταν κρυμμένα στο Βόλο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε νέους χώρους, οι οποίοι σχετίζονται με συλληφθέντες, αναζητούμενους ίσως και με τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι «λείπουν» σπίτια του αναζητούμενου «ληστή με τα μαύρα», του κατόχου του κινητού οπλοστασίου των Εξαρχείων, του Γιώργου Πετρακάκου και του Σπύρου Χριστοδούλου.


Αλλαγή προσώπου και... χεριών

 Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο Μώλο Φθιώτιδας και αφορούσαν υλικά μεταμφίεσης του Γιώργου Πετρακάκου και του τρόπου που εφήρμοζε για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Μία προσωπίδα σιλικόνης και δύο εκμαγεία... χεριών σιλικόνης, που φοριούνται σαν «γάντια» πάνω από τα φυσιολογικά προκάλεσαν έκπληξη στους αστυνομικούς για τον ευρηματικό τρόπο, που χρησιμοποιούσε για να μην αφήνει την ταυτότητά του.


Τη μάσκα και μία περούκα, που ήταν ανάμεσα στα ευρήματα, τα χρησιμοποίησε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη ληστεία τράπεζας στην Ακράτα Αχαίας στις 20 Δεκέμβριου 2012. Σε αυτή τη ληστεία φαίνεται να συμμετείχαν ο Νίκος Μαζιώτης, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης. Ένας αστυνομικός φάρος και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρέθηκαν στο Βόλο και τον Μώλο, φέρνουν στη μνήμη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τον τρόπο προσέγγισης και φυγής των μελών της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών μετά τις επιθέσεις στην οικία του Γερμανού Πρέσβη  (30 Δεκεμβρίου 2013) και στην Ισραηλινή Πρεσβεία (12 Δεκεμβρίου 2014). Και στις δύο υπήρχαν μαρτυρίες και οπτικό υλικό πως οι τρομοκράτες διέφυγαν με οχήματα που προσομοίαζαν σε συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και είχαν εσωτερικά φάρο...


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου