Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα που δεν είναι υπουργός κελαηδάει ο Ήσυχος : «Μεγάλο λάθος» η εκταμίευση 500 εκατ.$ για τα ιπτάμενα ραντάρ



«Απελευθερώθηκε» και εξαπολύει κεραυνούς για τα ιπτάμενα... σαπάκια και την κυβερνητική απόφαση να εκσυγχρονιστούν έναντι 500 εκατ. δολαρίων εν καιρώ οικονομικής κρίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής ο κ. Ήσυχος τόνισε: «Είναι αδύνατο η χωρά να πληρώσει 500 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Μόνο φέτος πρέπει να δοθούν 75 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν το2022!» και υποστήριξε ότι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήταν «εξαιρετικά μεγάλο λάθος που εμπεριέχει επιμέρους στρατιωτικά, οικονομικά γεωπολιτικά λάθη. Ηταν αγορά που κινήθηκε στο «modus Vivendi» αγοράζουμε πρώτα και σχεδιάζουμε μετά».

«Δεν χρειαζόταν αυτό το πρόγραμμα. Αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του και το εξέφρασα στα υπουργικά συμβούλια και στους άλλους αρμόδιους υπουργούς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κώστας Ήσυχος δημιουργώντας ερωτήματα για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3 η ελληνική πλευρά και η κρατική αμυντική βιομηχανία -εν προκειμένω η ΕΑΒ- δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα! «Ο αντίλογος που υπήρξε ήταν πως τα αεροσκάφη θα ενταχθούν σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως, ζήτησα από την ΕΑΒ και πήρα τους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση» αποκάλυψε ο κ. Ήσυχος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι ηλικία των 5 αεροσκαφών είναι από 60 εως 65 έτη και πως για να γίνουν λειτουργικά πρέπει να διαλυθούν και να επανασυναρμολογηθούν.

Εκτός αυτών ο κ. Ήσυχος υποστήριξε ότι «τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για τον Ειρηνικό ωκεανό και όχι για τη Μεσόγειο» και σημείωσε ότι «υπήρχαν αντίστοιχα αεροσκάφη με ανάλογες δυνατότητες στο 1/3 ή στο ¼ του κόστους».


Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου