Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Κλείδωσε» στις 14 Σεπτεμβρίου η μεγάλη μονομαχία - 8 ή 9 το debate όλων των πολιτικών αρχηγών




Σε τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου συμφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Τα δύο κόμματα τα βρήκαν επίσης για το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Η αρχική συνεννόηση, όμως, για διεξαγωγή του την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα και η συζήτηση γίνεται πλέον για τις 8 ή 9 του μηνός.

Εντούτοις, στον κύκλο των επαφών με τα άλλα κόμματα, υπήρξε εμπλοκή με το πρόγραμμα της προέδρου του ΠΑΣΟ Φώφης Γεννηματά, η οποία έχει προγραμματισμένη ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών εξέφρασε και το ΚΚΕ , ενώ έχει ενστάσεις και για το κοινό ντιμπέιτ, κυρίως ως προς τη διαδικασία.

Επίσης, τη ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας για ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Κώστας Ήσυχος. Τόνισε επίσης την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων», ενώ επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του για θεματικά ντιμπέιτ.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου