Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 0,5% και πρωτιά Ν.Δ. με 1,4% σε νέες δημοσκοπήσεις




Metron Analysis για ΑΝΤ1

την οποία παρουσίασε ο Στράτος Φαναράς στο Δελτίο Ειδήσεων με την Μαρία Χούκλη, 48 ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης και την δημοσίευση των «ΕΧΙΤ POLL», δείχνει «βραχεία κεφαλή» του ΣΥΡΙΖΑ, σε «απόσταση αναπνοής» από τον οποίο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»), από 9,1% την Δευτέρα.

Στην Εκτίμηση Ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από την Metron Analysis, συγκεντρώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%.

Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ακριβώς δηλαδή το όριο εισόδου ενός κόμματος στην Βουλή.


Στην «παράσταση νίκης», δηλαδή την εκτίμηση των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως της δικής τους επιλογής, για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής: το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 28% η Νέα Δημοκρατία.

“Κλειδί” οι αναποφάσιστοι

Οι πάνω από 950.000 ψηφοφόροι που, δύο 24ώρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές, δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, όπως και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων που είναι «έντονες», αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να αναδείξουν ποιος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στην πρώτη θέση, να καθορίσουν την τελική σειρά των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς και αν τελικώς κάποια κόμματα που κινούνται πέριξ του ορίου του 3%, θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Στράτου Φαναρά για την αδιευκρίνιστη ψήφο, από όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 21% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και το 11% Νέα Δημοκρατία, το 17% είχε ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το 51% δήλωσε ότι δεν ψήφισε τον Ιανουάριο (απαντήσεις: Λευκό/Άκυρο/Αποχή/Δεν απαντώ).

Προβάδισμα 1,4% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δίνει τέτοιο προβάδισμα στη γαλάζια παράταξη!

Ειδικότερα, Σύμφωνα με την εταιρεία Metrisis η ΝΔ προηγείται με 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ 5,1%, Ποτάμι 4,7%, ΛΑΕ 3,2%, Ένωση Κεντρώων 3,1, ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2,7%.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου