Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Τον Οκτώβριο η δίκη του Noor 1..Τη μεταφορά του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε ο πρώην αθλητικός παράγοντας μεγάλης ομάδας



Στις 6 Οκτωβρίου με «ταχύρυθμες» διαδικασίες και με περισσότερους από 35 κατηγορουμένους θα ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».


Η πολύκροτη υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 με τη μεταφορά της τεράστιας ποσότητας ηρωίνης -αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ- από τον Περσικό Κόλπο στη χώρα μας, οδηγείται πλέον στο ακροατήριο.

Υπάρχει ορατό όμως το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτούς που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και η δίκη κρίνεται ότι δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί.

Η υπόθεση της εισαγωγής των δύο τόνων ηρωίνης απέκτησε νέα τροπή τους τελευταίους μήνες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό τομέα αλλά και τον αθλητικό και με την ανακάλυψη νέων στοιχείων και συναλλαγών.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, πρώην αθλητικός παράγοντας, είχε ζητήσει τις τελευταίες εβδομάδες τη μεταφορά του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το τελευταίο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα ένα από τα τελευταία έγγραφα που εντάχθηκε στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης είναι έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σχετικά με ένα βίντεο που είχε εντοπισθεί σε κινητό τηλέφωνο ενός 43χρονου επιχειρηματία που είχε κατηγορηθεί αρχικά για την υπόθεση.

Συγκατηγορούμενοί του υποστήριξαν ότι «σε αυτό το σύντομο βίντεο απεικονιζόταν μία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη που σχετιζόταν με την συμφωνία για τη μεταφορά ναρκωτικών».

Ωστόσο από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ακολούθησε αναλυτική έρευνα με αναλύσεις μήκους μύτης και… μετωπιαίας φαλάκρας και άλλα βιομετρικά δεδομένα προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι εικονιζόμενοι στο βίντεο δεν έχουν σχέση με εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ηρωίνης.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας που παρουσίασε νέα στοιχεία για την υπόθεση ανέφερε ότι «αυτή συνάντηση αφορούσε εμπόριο ρούχων».


Πηγή: tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου