Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σαρωτική η πρώτη απάντηση Μεϊμαράκη: Να καταλάβει ο Τσίπρας ότι δεν είναι δικτάτορας




«Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες» - «Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;» - Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η παράσταση

Σαρωτική επίθεση εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «δραπέτη», «ανεύθυνο» και «ψευτράκο», ενώ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία, αν και είναι πανέτοιμη για εκλογές και δεν αιφνιδιάστηκε, θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή και θα εξαντλήσει τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή.


«Δεν μας αιφνιδίασε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην καταιγιστική συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού. «Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του με την οποία απάντησε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτική αγυρτεία» και «πολιτική αλητεία». «Εκείνος είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια» είπε για τον κ. Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι λίγο ψευτράκος, είναι λίγο τακτικιστής, είναι λίγο πονηρούλης» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε ανέντιμο.

«Οι εκλογές θα είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη» κατά τον κ. Μεϊμαράκη που τόνισε ότι η ΝΔ θα λάβει και θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή προκειμένου να εξαντλήσει τις δυνατότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής για το οποίο θα αποφασίσουν τα όργανα της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ υπό συνθήκες μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς την διεξαγωγή εκλογών εφ' όσον ο κ. Λαφαζάνης συμφωνήσει να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη ΝΔ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα λάβει και θα εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Δεν θα μας επιβάλει το πότε θα γίνουν εκλογές. Τι αλαζονεία είναι αυτή; Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές.

«Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα»

«Είμαστε πανέτοιμοι. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν παίζουμε, αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Η ΝΔ θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και εγώ πιστεύω ότι θα την πάρει».

«Το δικό μας αφήγημα είναι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα» διαβεβαίωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Μας πάει για εκλογές. Γιατί; Είναι τρελό!» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πού τα βρήκε όλα αυτά; Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας! Πρέπει να συνέλθει το παιδί! Εχει ξεφύγει! Μας κουνάει και το δάχτυλο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε την βαριά κατηγορία ότι ο κ. Τσίπρας με τις κινήσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα. «Ευθέως σας το λέω. Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;» είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο κ. Λαφαζάνης είναι η άλλη άποψη. Με εκείνον πρέπει να μιλάω. Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ σ' αυτό το γήπεδο, στο Μνημόνιο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ζητώ να ανοίξει η Βουλή. Να δούμε πόσους βουλευτές έχει ο κ. Τσίπρας.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα λάβει και θα εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Δεν θα μας επιβάλει το πότε θα γίνουν εκλογές. Τι αλαζονεία είναι αυτή; Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν παίζουμε, αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσο μπορούμε να καθυστερήσουμε τον κύριο Τσίπρα, θα το κάνουμε γιατί το παιδί πρέπει να συνέλθει, τον έχει πιάσει αλαζονεία, είπε. Ο κύριος Τσίπρας κόπτεται για την Δημοκρατία αλλά φασιστίζει, είναι έκανε την τούμπα, την πολιτική αγυρτεία.

Τί απαντά το Μαξίμου
Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη, σχολίαζαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για «καλοδεχούμενη παράσταση».
«Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να την σεβαστούν και ο κ. Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου