Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Απίστευτο! Η ΕΛ.ΑΣ κάνει έρευνα σε βάρος του αττικάρχη μετά από μήνυση του Βλαστού για ... βασανισμό!!!




"Να διερευνηθεί σε βάθος πως έχει η υπόθεση..."

Με αυτή την καίρια όσο και καθοριστίκή επισήμανση και με την επισύναψη της μήνυσης που υπέβαλε ο Παναγιώτης Βλαστός σε βάρος του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητά η ηγεσία της Αστυνομίας να εξεταστεί εάν υπέστη βασανισμό κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ!

Και θα μας πείτε γιατί να μη διερευνηθεί μια καταγγελία; Και θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε εάν έχει το ακαταδίωκτο ο Αττικάρχης. Και για να τριτώσει το ... κακό στο συναπάντημα των αποριών, θα μπορούσαμε έστω και με λιβελλογραφική διάθεση ν' αποδώσουμε στο έρκος οδόντων των καχύποπτων και φιλύποπτων αναγνωστών (κι απο τέτοιους έχουμε αρκετούς κατά πως φαίνεται) το ερώτημα, τί θα λέγατε εσείς οι δημοσιογράφοι εάν η Αστυνομία έβαζε κατευθείαν στο αρχείο την καταγγελία.

Και στα τρία θα σας αποδώσουμε απόλυτο δίκαιο. Και ο Βλαστός έχει το δικαίωμα να καταθέτει μηνύσεις για οτιδήποτε θεωρεί, υφίσταται, ή εκλαμβάνει ως βασανισμό. Και ο κάθε αττικάρχης (όλοι όμως) δεν θα έπρεπε να είναι υπεράνω ελέγχου. Και εμείς θ' αποδίδαμε δόλο και προπέτεια στην ηγεσία στην περίπτωση που η καταγγελία θα ... παράπεφτε κάπου.

Θυμίζουμε πάντως, ανεξαρτήτως προέτειας, ότι ο Βλαστός σύμφωνα με τα στοιχεία αστυνομικής και δικαστικής έρευνας από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2014, χρόνο που κρατούνταν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ επεξεργαζόταν σχέδιο φυγής του μέσα από αστυνομικό κτίριο με... ένστολη υποβοήθηση.

Επιχειρούσε σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές να εντοπίσει αστυνομικούς-«κλειδιά» των κρατητηρίων, με οικονομικές αδυναμίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τον εντόπισε και είχε αρχίσει το στενό «μαρκάρισμα» προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις του, και να τον βοηθήσει να διαφύγει από το αστυνομικό μέγαρο.

Το πρωταγωνιστικό μέλος της Greek Mafia, προσέφερε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον ένστολο για να εξασφαλίσει τη βοήθειά του. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αν και αρχικά είχαν διαπιστώσει την «άρνηση» του... συναδέλφου τους, στην πορεία των ερευνών εντόπισαν μία τουλάχιστον ύποπτη συνάντηση πολύ κοντινού του προσώπου, με την 35χρονη κατηγορούμενη δικηγόρο, στο γραφείο της. Ο σκοπός και το θέμα της παράταιρης συνάντησης, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με το ύψος των οικονομικών ανταλλαγμάτων της «συνεργασίας» και του τρόπου υλοποίησής της, αναμένεται να αποτελέσει την αφορμή για τους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να αναθέσουν ξεχωριστή έρευνα στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..

Να θυμίσουμε πως στην πρόσφατη και ογκωδέστατη δικογραφία της Greek Mafia, προέκυπτε η εμπλοκή ενός 45χρονου ανθυπαστυνόμου, ο οποίος παρέλαβε από την 35χρονη δικηγόρο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα I PHONE 5S, αξίας 737 ευρώ το καθένα, όπως γράφεται χαρακτηριστικά στα δικόγραφα. Τα κινητά τα είχε αγοράσει η «Λίτσα», όταν τα ζήτησε η δικηγόρος, προκειμένου να τα δώσει στον αστυνομικό για να εξασφαλίσει ο Παναγιώτης Βλαστός μεγαλύτερη ελευθερία στα επισκεπτήριά του. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχαν διαπιστώσει ότι ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος χρησιμοποιούσε ένα από αυτά τα τηλέφωνα «δώρο». Και σε αυτόν τον αστυνομικό είχαν προσφέρει 500.000 ευρώ προκειμένου να τον πείσουν να βοηθήσει στην απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού από τη ΓΑΔΑ.


Πηγή : bloko.gr
.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου