Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Απίστευτος πόλεμος: Ο Τσίπρας λέει τη Ζωή δικτάτορα και ο Λαφαζάνης το χαρακτηρίζει «μνημονιακό δικτάτορα»



Απίστευτοι χαρακτηρισμοί έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα από συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή της τελευταίες επιθέσεις της κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα λακωνικό και εξαιρετικά σκληρό σχόλιο απαντούν οι κυβερνητικοί κύκλοι στις τελευταίες κινήσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η σχετική διαρροή αναφέρει: «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».
Ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν νωρίτερα ότι η κ. Κωσταντοπούλου «επιχειρεί τον μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να εκφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση», ενώ επισήμαιναν ότι θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφορμή για το νέο γύρο της σκληρής αντιπαράθεσης στάθηκαν οι δηλώσεις της κας Κωνσταντοπούλου η οποία «υποδέχθηκε» στο γραφείο σήμερα τον κ. Π. Λαφαζάνη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η διαδικασία διερευνητικών εντολών άρχισε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί «στα μουλωχτά», μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως οχληρό» το ότι «για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Η απάντηση

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στις δηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».
Επιπλέον, συμπλήρωναν πως «όσο για τα περί «μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης», αυτό μάλλον ως … ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».
Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον με τον επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού ¨Λαϊκή Ενότητα¨, Παναγιώτη Λαφαζάνη η Πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ζητήσει την ενημέρωση της Βουλής για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι υπαρχει νέα Κ.Ο. και ότι είναι πολύ πιθανή η διενέργεια εκλογών αν δεν ευοδωθούν οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα ζητήσω να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, για το τι ακριβώς ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση που φαίνεται ότι καθόρισε της εξελίξεις». Επιπλέον η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι οι πιθανές εκλογές αποτελούν ένα επιπλέον λόγο οι θεσμικοί παράγοντες και τα κόμματα να εκματελλευτούν την τελευταία κοινοβουλετική ευκαιρία να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση της κοινωνίας.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των προέδρων (σ.σ. στη συνεδρίαση το απόγευμα) καθώς η Βουλή, όπως υποστήριξε, δεν κωλύεται αλλα υποχρεούται να συνεδριάσει και να συζητήσει για εκείνα τα θέματα που δεν προϋποθέτουν ενεργό κυβερνητική δράση. Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ως πρόεδρος της Βουλής ούτε την φίμωση ούτε την παράκαμψη.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη είχε καθαρά θεσμικό περιεχόμενο (σ.σ. για να την ενημερώσει για τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο.) καθώς και ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των Κ.Ο. στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον άσκησε κριτική στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:  «Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου