Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Καταδίωξαν και συνέλαβαν δουλέμπορο στην Ψέριμο



Ένας 42χρονος αλλοδαπός διακινητής και 22 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Καλύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου ένα ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Αμέσως ακολούθησε καταδίωξη, με το χειριστή του ταχυπλόου να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους κατά την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, μέλος του πληρώματος του περιπολικού, έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του. Από την πρόσκρουση, δεν προκλήθηκε τραυματισμός μελών του πληρώματος, ούτε φθορά του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια, μετά από έρευνες του Λιμενικού, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή των δυτικών ακτών της Ψερίμου, 22 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος, η οποία έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η έγκυος μαζί με άλλους έντεκα μετανάστες επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος, ενώ οι υπόλοιποι δεκα επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο του παράνομου διακινητή, στο οποίο χειριστής ήταν μέλος του πληρώματος του περιπολικού και μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου.

Από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος, ενώ η έγκυος γυναίκα πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.



Πηγή: protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου