Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Διπλό... θρίλερ για Τσίπρα – Αμφίβολη η συμμετοχή Τσακαλώτου - Μητρόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Διπλός πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά το κύμα φυγής μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος κινδυνεύει να χάσει ακόμη δύο από τα κορυφαία στελέχη του. Τον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ο κ. Μητρόπουλος ήταν μεταξύ των βουλευτών που είχαν ψηφίσει "παρών" στα μέτρα, ωστόσο το θέμα φαίνεται ότι είχε διευθετηθεί και θα τύχει της αντιμετώπισης που θα έχουν και οι άλλοι βουλευτές που τήρησαν την ίδια στάση, δηλ. με τη δέσμευση σε ένα νέο πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε to Mega, φαίνεται ότι τα τελευταία 24ωρα προστέθηκε και μια ακόμη παράμετρος που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε αφορμή για να δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήσεις να μην είναι υποψήφιος ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος εμφανίζεται βέβαιος, σε συνομιλητές, ότι το ζήτημα θα λυθεί και θα είναι τελικά υποψήφιος.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβη σε μία αινιγματική δήλωση, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε “Δεν έχω πάρει ακόμη τις αποφάσεις μου”. Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα πως ο κ. Τσακαλώτος θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Την ίδια στιγμή, μυστήριο παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας
Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Εκλογικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του Κόμματος.

«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας-Εκλογικής Επιτροπής.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης». «Να βγούμε μπροστά», τόνισε και προσέθεσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. «Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου