Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ευ. Μεϊμαράκης: Το «πρώτη φορά αριστερά» σύντομα θα γίνει «τελευταία φορά αριστερά»




Κατά των εκλογών, τις οποίες ωστόσο δήλωσε ότι δεν φοβάται, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην  ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Το πρώτη φορά αριστερά σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά, και μάλιστα με δική σας ευθύνη και από τους δικούς σας βουλευτές. Είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που εσείς οι ίδιοι κατασκευάσατε», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Δεν είστε κυβερνήτης και μάλιστα εξαφανισμένος. Έπρεπε να ήσασταν εδώ στη Βουλή όταν γινόταν το μπάχαλο το πρωινό».

«Βρείτε λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα. «Οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω. Θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και θα χαθούν δύο κρίσιμοι μήνες», ανέφερε και προειδοποίησε πως «αν γίνουν τώρα, μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και αμέσως μετά τις εκλογές να έχουμε μνημόνιο και μάλιστα πολύ χειρότερο από αυτό που έρχεται τώρα. Δώστε λύση μέχρι τη Δευτέρα. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα. Και μην μας θεωρείτε δεδομένους στις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου». «Εμείς ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους πολίτες, αν εσείς πιστεύετε ότι είναι λύση, πάμε», είπε χαρακτηριστικά.


Ευ. Μεϊμαράκης: Το πρώτη φορά αριστερά σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε πολλές φορές στο θέμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Εμείς από την ώρα που ήρθαμε μέχρι και τώρα την πρόεδρο της Βουλής βλέπουμε μπροστά μας να μιλάει και να μην σταματάει», είπε και πρόσθεσε: «ορθώς η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτά που είπε. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος την επέλεξε να είναι πρόεδρος της Βουλής. Σήμερα η εικόνα είναι εκείνη της πλήρους διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, της πλήρους διάλυσης της Βουλής και πάμε για την πλήρη διάλυση της χώρας. Ε, αυτό η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει».

«Όλες επιλογές σας έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς, και εσείς πρωθυπουργεύετε και κάνετε το θύμα, ενώ εσείς ευθύνεστε», υπογράμμισε ο Β. Μεϊμαράκης και ρώτησε τον Πρωθυπουργό: «εσείς τελικά σε τι φταίτε; Το έχετε αναλογιστεί; Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι στην λύση της «σουρεαλιστικής εικόνας», όπως την χαρακτήρισε, «εμείς δεν θα ανακατευτούμε, ούτε σε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, εσείς θα τα λύσετε μόνοι σας».

Απευθυνόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε χειροκροτούμενος ότι «είστε ο πρώτος μνημονιακός πλέον. Μόνο ο διάδρομος στη Βουλή μας χωρίς που κάνουμε και ένα βήμα και τον περνάμε».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι «η ΝΔ θα δημιουργήσει ομάδες εργασίας του μνημονίου και μέσα από αυτές τις επιτροπές θα δώσουμε μάχη για τους αγρότες, το φορολογικό».
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποσαφήνισε ότι δεν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα εκλογές, αλλά να σταθεροποιήσει το κλίμα. Όπως είπε, υπουργοί όπως ο κ. Βούτσης και η κ. Γεροβασίλη έχουν μιλήσει για εκλογές σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. «Ή θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας μαζεύοντας τους υπουργούς σας και την πρόεδρο της Βουλής ή θα βρείτε άλλη λύση», ανέφερε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
«Δεν θέλω να συμβάλω στην αποσταθεροποίηση. Από Δευτέρα αυτό το σκηνικό τέρμα. Δεν πάει. Αν θέλετε ψηφίστε. Δεν θα ψηφίσετε...ρίξτε τον. Αλλό αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να τα έχετε μόνα ζυγά», συνέχισε μιλώντας προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Επανέλαβε τέλος ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές. «Αν μπορούσαμε, ειδικά σήμερα που υπογράψατε το μνημόνιο εσείς και ο κ. Καμμένος, θα τις κάναμε αμέσως» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου