Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μπακογιάννη: «Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση»




«Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση. Και πρώτος από όλους πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή για τον κ. Τσίπρα είναι προτεραιότητα το κόμμα και όχι η πατρίδα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί»τονίζει η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προκειμένου να εφαρμοστεί η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας είτε θα επιλέξει άμεσα να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα διετίας και με τη συμμετοχή ανθρώπων ικανών και αποφασισμένων να πάρουν και να εφαρμόσουν δύσκολες αποφάσεις, είτε θα πάει σε εκλογές ώστε την κυβέρνηση αυτή να την επιβάλει ο λαός» .«Η χώρα αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμα προ των πυλών» προσθέτει.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία, όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν. Το κόστος από τα λάθη που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, τα οποία παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, εκτιμάται ότι φτάνουν τα 40 δισ. ευρώ. Μόνο από τους περιορισμούς κεφαλαίων χάνουμε εβδομαδιαίως 2,8 δισ. του ΑΕΠ. Αυτά είναι χρήματα που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται άλλο. Κλειδί είναι η κατανόηση της πραγματικότητας, η σωστή διαπραγμάτευση- έστω και την ύστατη ώρα και εντέλει η πραγματική πολιτική βούληση» σημειώνει.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ο ο κ.Βαρουφάκης είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός φέρει τεράστιες ευθύνες για την επιλογή του στο υπουργείο Οικονομικών και έχει την υποχρέωση άμεσα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η ΝΔ, προσθέτει, δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Οι εκλογές τώρα θα ήταν καταστροφή για την ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία, αναφέρει.

Τέλος, για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τη δυνατότητα να 'ανοίξει' τις έως τώρα ερμητικά κλειστές πόρτες της ΝΔ, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ευρύτατο προσκλητήριο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και όλοι μαζί να ξαναδώσουμε στο κόμμα την ταυτότητα και τη δυναμική του. Στη μάχη για το 'ναι' στο δημοψήφισμα βρεθήκαμε μαζί με πολλές δυνάμεις πέρα και πάνω από κόμματα. Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να είναι ο βασικός εκφραστής αυτού του παραγωγικού, ευρωπαϊκού δυναμικού της χώρας. Βεβαίως, για να εκφράσουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες πρέπει να καταθέσουμε την εναλλακτική πρόταση πολιτικής, το όραμά μας για την Ελλάδα του 2020. Το οφείλουμε πρωτίστως για την νέα γενιά της Ελλάδας που πίστεψε την ψεύτικη ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθει προδομένη».



tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου