Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γιούνκερ: Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλω να ζω



Αυτό λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τις σκηνές απελπισίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και τα ελληνικά νησιά.

Αυτό λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τις σκηνές απελπισίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και τα ελληνικά νησιά. Ο επικεφαλής της Κομισιόν με άρθρο του στη Die Welt εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να είναι ένα από τα επιτεύγματα της Ευρώπης, το να  τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία του να ταξιδεύεις εντός του χώρου της συνθήκης Σένγκεν.

«Η Ευρώπη ήταν πάντα για μένα μια κοινότητα αξιών και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Στην Ευρώπη έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα για άσυλο στον κόσμο. Εμείς ποτέ δεν θα απορρίψουμε ανθρώπους που χρειάζονται την προστασία μας. Αυτό κατοχυρώνεται σε νόμους και στις συνθήκες μας», επισημαίνει. Για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μέρος του πληθυσμού, γράφει ότι «Αυτό δεν είναι Ευρώπη».

«Ανησυχώ όταν μιλάμε για τη μετανάστευση, για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την τύχη, όπως εμείς να γεννηθούν σε κάποια πλούσια χώρα με σταθερότητα. Με ανησυχεί όταν βλέπω την απόρριψη μέρους του πληθυσμού προς αυτούς τους ανθρώπους. Προσφυγικά στρατόπεδα, σκάφη γεμάτα ανθρώπους, βία κατά των αιτούντων άσυλο... όχι αυτό δεν είναι Ευρώπη», λέει και προσθέτει: «Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστερά τρέφουν έναν λαϊκισμό που παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου