Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως εντός της ερχόμενης εβδομάδας



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκε ενδελεχώς σειρά λύσεων και καταρτίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες.

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη υπουργών και άλλων αρμόδιων παραγόντων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφυγικών ροών και ειδικότερα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο Πεδίο του Άρεως και στα Ακριτικά Νησιά.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ενδελεχώς σειρά λύσεων και καταρτίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί. Ιδιαίτερα για το Πεδίο του 'Αρεως, η λύση της μετεγκατάστασης σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης θα αρχίσει να πραγματοποιείται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, οι εισροές μεταναστών, και όχι η οικονομία, είναι πλέον η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες κατατάσσονται ως ο τρίτος λαός με τα αρνητικότερα συναισθήματα έναντι των μεταναστών εκτός ΕΕ.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου