Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας οδηγεί την χώρα προς τα πίσω



Έντονος εκνευρισμός, έκδηλη ανησυχία και πλήθος ερωτημάτων προκαλούν στην αξιωματική αντιπολίτευση η πλήρης κάλυψη του πρωθυπουργού στον Γ. Βαρουφάκη όπως και η ομολογία του Αλέξης Τσίπρα ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για το plan B.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναρωτιούνται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όλες αυτές τις ημέρες δεν βγήκε να υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό του;

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές κατηγορούν ότι τον πρωθυπουργό ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τα κόμματα και το ελληνικό κοινοβούλιο για το plan b και τι αυτό περιελάμβανε. «Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας;», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

ΝΔ: Ανησυχούμε περισσότερο μετά την ομολογία του πρωθυπουργού

Μειμαράκης: «Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση»

Την πρώτη του συνέντευξη σε γερμανικό μέσο και συγκεκριμένα στο περιοδικό «Focus» έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας την διαφωνία του για το σχέδιο Σόιμπλε περί «Grexit».

«Η συζήτηση για ένα Grexit δεν έχει νόημα. Η ιδιότητα του μέλους στην Ευρώπη είναι μη αναστρέψιμη. Όποιος εισέρχεται στο ευρώ, λαμβάνει την απόφαση αυτή μια για πάντα. Όποιος αυτοβούλως αποχωρεί από το ευρώ, δε θα εισέλθει ποτέ ξανά στο club αυτό. Για το λόγο αυτό πρέπει να πω επίσης: ότι θεωρώ την πρόταση του Ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μη κατανοητή»

Επίσης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν γίνεται να περικοπούν περεταίρω μισθοί και συντάξεις, ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε αντιπαραγωγικές και μοιραίες. «Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στόχος του είναι η συναίνεση και η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και το ευρώ. «Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση. Οι αριστεροί πολιτικοί επαινούν συχνά τους εαυτούς τους για το ότι μάχονται για τους πιο αδύναμους μίας κοινωνίας. Αλλά όταν κλείνεις τις τράπεζες και επιτρέπεις να περιμένουν οι πιο αδύναμοι στις ουρές, ο ένας πίσω από τον άλλο, ποιο είναι το αριστερό πρόσημο σε αυτό; Πού είναι το αποτύπωμα της αριστερής πολιτικής σε σχέση με τη χαμένη γενιά των νέων Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν μία μόνο διέξοδο, δηλαδή τη μετανάστευση; Πού και πώς υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους τόσο πολλούς ανέργους στη χώρα;»


real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου