Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Εγκλημα στην Ύδρα: Ανθρωποκυνηγητό στη Βάρκιζα για το ζευγάρι Γεωργιανών



Κατάφεραν και διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί - Οι δράστες τους είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 40.000 ευρώ

Στην περιοχή της Βάρκιζας εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Γεωργιανών που φέρεται να εμπλέκεται στο έγκλημα της Ύδρας με θύμα έναν 67χρονο εστιάτορα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη ληστεία στο νησί το ζευγάρι κατάφερε και διέφυγε
με θαλάσσιο ταξί, παίρνοντας μαζί του περίπου 40.000 ευρώ, χρήματα τα οποία οι επτά ομοεθνείς τους και δράστες της ληστείας τους είχαν δώσει.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Οι επτά Γεωργιανοί, οι οποίοι αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, εξακολουθούν να κρατούνται στο Α.Τ. Ύδρας και αναμένεται εισαγγελική εντολή προκειμένου να γίνει η μεταγωγή τους στον Πειραιά.

Ο άτυχος Μανώλης Οικονόμου που βρήκε φρικτό θάνατο από τους ληστές


Πάντως, όπως έγινε γνωστό, στον χώρο του εγκλήματος έχει βρεθεί DNA των δραστών που ήδη αναλύεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε από τους επτά προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι για μικροκλοπές και μικροαδικήματα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη μιας σκληρής συμμορίας ανάλογης με αυτή των Γεωργιανών εισβολέων που σιδέρωναν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν και με έδρα τη Γλυφάδα και τα νότια προάστια τους τελευταίους μήνες είχε προχωρήσει σε σειρά άγριων ληστειών σε σημεία της Αττικής και της επαρχίας. Για το λόγο αυτό γίνεται επιχείρηση της Ασφάλειας σε «ύποπτα» σπίτια στα νότια προάστια χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατός του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου