Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Δυσοίωνο το μέλλον για το Χαμόγελο Του Παιδιού: Μηδενική ρευστότητα – Μηδενικά έσοδα





Γιάννης Αθανασίου

Εκτός από τα χιλιάδες προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το κράτος και οι πολίτες λόγω της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, η μηδενική ρευστότητα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία των κοινωνικών δομών και οργανισμών πρόνοιας που παράγουν έργο προστασίας σε κοινωνικές ομάδες.

SOS φωνάζει το Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο είναι ένα από τα θύματα της κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάστηκε το αδιέξοδο που σήμερα βιώνει ο Οργανισμός αλλά και τα παιδιά και οι οικογένειες στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε:

«Σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μηδενική ρευστότητα, μηδενικά έσοδα, βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία ενώ παράλληλα τα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνουμε αυξάνονται ραγδαία!

Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά, που σήμερα μας έχουν ανάγκη.

Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπεράνθρωπη προσπάθεια καταφέραμε να στηρίξουμε 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των δράσεών μας πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014. Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα.

Η πιθανή περικοπή των δράσεων θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες που παρέχει και οι υποδομές που θέτει  στη διάθεση των παιδιών πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμες και απαραίτητες και δεν μπορούν να αναπληρωθούν: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, το Amber Alert Hellas, η Γραμμή SOS 1056 και τόσες άλλες παρέχουν μέχρι σήμερα ένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά.

Οι μέχρι σήμερα υποστηρικτές μας, χρειάζονται σήμερα υποστήριξη και ευχόμαστε να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα τους!»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου