Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δεν έχει τέλος «Ένταλμα» βίαιης προσαγωγής του Στουρνάρα μελετά η Ζωή



Διαβάστε γιατί όμως δεν είναι δυνατή -νομικά και πρακτικά- η κλήτευση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος - Ζωή κατά Τσίπρα: Διαλύει τη Βουλή για να μην ερευνηθούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών

Την βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να εξεταστεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens επιδιώκει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής.


Ωστόσο, η έλλειψη απαρτίας στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ερευνά την υπόθεση της στερεί την δυνατότητα με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Βουλής να κατηγορεί το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πως με την απουσία τους συγκαλύπτουν το «σκάνδαλο».

Πάντως, η πρόεδρος αποφάσισε να προγραμματίσει νέα συνεδρίαση της επιτροπής αύριο και να αποστείλει νέα κλήση προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Σημείωσε μάλιστα πως για την κλήση θα ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας επισημαίνοντας όμως πως «η ενημέρωση δεν αποτελεί αίτημα βίαιης προσαγωγής».

Γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός της βίαης προσαγωγής

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα άρθρα 39 και 43 Α του κανονισμού της Βουλής αν δεν υπάρχει απαρτία στην επιτροπή Θεσμών η πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση ή να εκδώσει ένταλμα βίαιας προσαγωγής του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αν η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχειρήσει την βίαιη κλήτευση του κ. Στουρνάρα παρ' όλα αυτά, θα έχει διαπράξει το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος! Επίσης κανένας αστυνομικός ή εισαγγελέας δεν θα δεχόταν να εκτελέσει ένα τέτοιο αίτημα εφ' όσον δεν καλύπτεται από τις συνταγματικές διατάξεις.

Ζωή κατά Τσίπρα: Διαλύει τη Βουλή για να μην ερευνηθούν οι συμβάσεις εξοπλιστικών

Εκτός αυτού η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον κ. Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες σε Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή υποστηρίζοντας ότι έχει ισχυρές ενδείξεις πως «διαλύουν την Βουλή προκειμένου η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να μην συνεχίσει τις έρευνες και για τις συμβάσεις εξοπλισμών. Να μην συνεχιστεί το έργο της επιτροπής διεκδίκησης γερμανικών οφειλών αλλά και η έρευνα της επιτροπής Θεσμών για τις υποθέσεις Siemens και λίστας Λαγκάρντ».

Απαντώντας δε στις επιθέσεις που δέχεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού η πρόεδρος της Βουλής είπε: «Δεν μπορεί εκείνοι που προστατεύουν τους θεσμούς και θέλουν να λειτουργεί η Βουλή να πολεμούνται και να εξουθενώνονται. Δεν μπορεί να πολεμούνται όσοι θέλουν να πρωτοτυπήσουν – όπως είπε ο κ. Τσίπρας – και να κάνουν πράξη όσα έλεγαν προεκλογικά αποδεικνύοντας ότι υπάρχει εναλλακτική και δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Μου είναι επώδυνα και σε οικογενειακό επίπεδο όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα» συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου για να επισημάνει «Οσοι πιστεύουν ότι με προσωπικές επιθέσεις και οικογενειακές αναφορές και μαφιόζικες πρακτικές θα με κάμψουν κάνουν λάθος. Επρεπε να έχουν καταλάβει ότι θα κάνω όσα έχω πει και γι αυτά θα αγωνίζομαι».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου