Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«Θρίλερ» το ταξίδι του «Ελ. Βενιζέλος» με τους σχεδόν 3.000 μετανάστες



Για Αθήνα ή για Θεσσαλονίκη σαλπάρει τελικά το πλοίο; - Είχε εντολή να αναχωρήσει αρχικά για Πειραιά, ωστόσο, σύμφωνα με με πληροφορίες του aegeanews.gr, θα «δέσει» στη Θεσσαλονίκη, αφού σταματήσει στη Λέρο, απ' όπου θα παραλάβει άλλους 1.000 μετανάστες - Από το Λιμενικό δεν υπάρχει,μέχρι και αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το πού θα καταλήξει το πλοίο

Μεγάλη σύγχυση έχει προκύψει με το ταξίδι του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» που αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από το λιμάνι της Κω.

Το πλοίο είχε εντολή να αναχωρήσει αρχικά για Πειραιά, ωστόσο, σύμφωνα με με πληροφορίες του aegeanews.gr, θα «δέσει» στη Θεσσαλονίκη, αφού σταματήσει στη Λέρο, απ' όπου θα παραλάβει άλλους 1.000 μετανάστες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η επιλογή της Θεσσαλονίκης, δεν είναι διόλου τυχαία. Καθώς επιλέχτηκε για να φύγουν οι μετανάστες προς τα Σκόπια.

Από το Λιμενικό δεν υπάρχει,μέχρι και αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 07:30 το πρωί, επίσημη ενημέρωση για το πού θα καταλήξει το πλοίο.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω από τις 13 Αυγούστου έχουν επιβιβαστεί μέχρι σήμερα συνολικά 1.800 πρόσφυγες/μετανάστες.

Σύμφωνα με αρμόδιους φορείς αυτή τη στιγμή στην Κω πέρα από τους περίπου 2.000 Σύρους μετανάστες που φιλοξενούνται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται ακόμη περίπου 3.500 μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ιράν.

Το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας «Anek Lines», που αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά  τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Πέμπτης με προορισμό το λιμάνι της Κω, αποσκοπεί στο να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 3.000 μετανάστες.


Χάος επικρατεί και στη Μυτιλήνη

Αξίζει να σημειωθεί πως χάος επικρατεί και στη Μυτιλήνη καθώς εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες μετανάστες χωρίς εισιτήρια στο λιμάνι του νησιού.  Συγκεκριμένα, εικόνα τριτοκοσμικής πόλης θυμίζει το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «χαρτί ελευθερίας», αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά. Έτσι παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι και εάν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να βάλει έκτακτα δρομολόγια και να τους προωθήσει στον Πειραιά, το λιμάνι της Μυτιλήνης θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ανθρώπινο χάος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου